Vijesti Društvo Prvomajski uranici pali u zaborav

Prvomajski uranici pali u zaborav

0

Za 1.maj, na praznik rada, najviše je bilo onih koji nisu radili, a nisu ni praznovali, radi čega bi, kad već odavno nemaju zaposlenja.

Prvomajski uranici pali u zaborav 1

Ipak, za sve one radnike koji su zaposleni kod gazda i novopečenih poslodavaca i nije bilo praznika, a praznovali su uistinu zaposleni u državnim ustanovama i javnim preduzećima, kojima je ovaj dan bio samo dodatni odmor.

Organizovane proslave 1. maja i poznatih uranaka nije bilo. I pored kišovitog tmurnog vremena, više spontano, mnogi su izašli na čist vazduh i boravak u prirodi, uglavnom pored rijeke Ukrine, ili na već poznatim izletištima, kao što je Babino Brdo i druga.

Prvomajski uranici pali u zaborav 2

Prednjačili su studenti i omladina. Praznik su iskoristili za svoj odmor, okupljanje i druženje u prirodi, a najviše na plaži Patkovača.

Uz bogat roštilj, muziku i osvježavajuća pića, zabavljali su se i družili bez posebnih obilježja, koja bi podsjećala na proslavu praznika rada.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here