Vijesti Hronika PU Doboj: I dalje veliki procenat sankcionisanih vozača

PU Doboj: I dalje veliki procenat sankcionisanih vozača

0

Na području Policijske uprave Doboj, u periodu od 15. do 22. maja, otkriveno je ukupno 817 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj.

Od ukupno 1453 kontrolisana učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdat je ukupno 781 prekršajni nalog, a iz saobraćaja su isključena 83 vozača i 21 vozilo.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana su 72 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, 6 vozača je lišeno slobode. Od toga, kod 5 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju. Kod 25 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 gr/kg, dok je kod 41 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,8 gr/kg, stoji u saopštenu Policijske uprave Doboj.

U navedenom periodu sankcionisana su 274 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga kod 210 vozača evidentirano je prekoračenje u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 56 učesnika u saobraćaju dok su 2 vozača sankcionisana zbog nepropisnog prevoza djece u vozilima. Zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima sankcionisan je jedan vozač.

Zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava, nekorištenja propisane opreme i drugih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisana su 4 vozača traktora i radnih mašina.

Od ukupno kontrolisanih 16 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisano je 7 vozača mopeda, jedan vozač motocikla i jedan biciklista.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, u periodu od 19. do 21.05.2017. sprovedena je republička akcija usmjerena na kontrolu kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

PU Doboj

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here