Vijesti Hronika PU Doboj: I dalje veliki procenat sankcionisanih vozača

PU Doboj: I dalje veliki procenat sankcionisanih vozača

0

Na području Policijske uprave Doboj, u periodu od 15. do 22. maja, otkriveno je ukupno 817 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj.

Od ukupno 1453 kontrolisana učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdat je ukupno 781 prekršajni nalog, a iz saobraćaja su isključena 83 vozača i 21 vozilo.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana su 72 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, 6 vozača je lišeno slobode. Od toga, kod 5 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju. Kod 25 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 gr/kg, dok je kod 41 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,8 gr/kg, stoji u saopštenu Policijske uprave Doboj.

U navedenom periodu sankcionisana su 274 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga kod 210 vozača evidentirano je prekoračenje u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 56 učesnika u saobraćaju dok su 2 vozača sankcionisana zbog nepropisnog prevoza djece u vozilima. Zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima sankcionisan je jedan vozač.

Zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava, nekorištenja propisane opreme i drugih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisana su 4 vozača traktora i radnih mašina.

Od ukupno kontrolisanih 16 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisano je 7 vozača mopeda, jedan vozač motocikla i jedan biciklista.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, u periodu od 19. do 21.05.2017. sprovedena je republička akcija usmjerena na kontrolu kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

PU Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here