Vijesti Hronika PU Doboj: Dvije trećine kontrolisanih učesnika u saobraćaju prekršilo propise

PU Doboj: Dvije trećine kontrolisanih učesnika u saobraćaju prekršilo propise

0

Na području Policijske uprave Doboj, u periodu od 08. do 15. oktobra, otkriveno je ukupno 927 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, od ukupno 1.457 kontrolisanih učesnika u saobraćaju. Za učinjene prekršaje izdato je ukupno 867 prekršajnih naloga, dok je iz saobraćaja isključen 51 vozač i 20 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 37 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, 4 vozača su lišena slobode, od kojih je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju. Kod 28 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 gr/kg, dok je kod 5 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,8 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisano je 489 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga kod 413 vozača evidentirano je prekoračenje u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 36 učesnika u saobraćaju dok su 2 vozača sankcionisana zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima. Zbog nepropisnog kretanja po kolovozu i nepropisnog prelaženja kolovoza sankcionisana su 2 pješaka.

Zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava, nekorištenja propisane opreme i drugih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisano je 9 vozača traktora i radnih mašina.

PU Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here