Vijesti Hronika PU Doboj: Gotovo 90 odsto kontrolisanih vozila nije prošlo vanredni tehnički pregled

PU Doboj: Gotovo 90 odsto kontrolisanih vozila nije prošlo vanredni tehnički pregled

0

U sklopu akcije koju provodi MUP Republike Srpske u cilju efikasnije prevencije nastanka saobraćajnih nezgoda zbog tehničke neispravnosti vozila, kao i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, Policijska uprava Doboj je, u periodu od 17. do 22. jula 2017. godine, sprovela akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila.

Od ukupno 74 motorna vozila koja su tokom akcije upućena na vanredni tehnički pregled utvrđena je tehnička neispravnost kod 65 motornih vozila, dok su dva vozača odbila da izvrše vanredni tehnički pregled vozila. Tehnički neispravna vozila isključena su iz soabraćaja, a vozačima su izdati prekršajni nalozi. Zbog tehničke neispravnosti drugih uređaja ili opreme na vozilima, vozačima je uručeno 26 prekršajnih naloga.

Od ukupno 65 tehnički neispravna vozila, kod 58 vozila je utvrđena neispravnost uređaja za zaustavljanje, dok je kod 7 vozila utvrđena neispravnost uređaja za upravljanje.

Tokom akcije, vozačima su izdata i 103 prekršajna naloga zbog učinjenih drugih prekršaja iz Zakono o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Podsjećamo vozače da vozila sa kojim učestvuju u saobraćaju moraju posjedovati ispravne sve uređaje i opremu, jer je vozilo, uz vozača, ključni faktor bezbjednosti u saobraćaju.

Vozač koji u saobraćaju na putu upravlja vozilom koje nema ispravne propisane uređaje za upravljanje, uređaje za zaustavljanje, pneumateike i uređaje za spajanje vučnog i priključnog vozila isključiće se iz saobraćaja i kazniti novčanom kaznom u iznosu od 100,00 do 300,00 KM, dok će novčanom kaznom u iznosu od 40,00 KM biti sankcionisan vozač koji u saobraćaju na putu upravljaju vozilom koje nema ispravne propisane ostale uređaje ili opremu (svjetlosno-signalne uređaje, uređaj za davanje zvučnog signala i dr.).

PU Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here