Vijesti Hronika PU Doboj: Ove godine stradao jedan pješak, provedena akcija pojačane kontrole ovih...

PU Doboj: Ove godine stradao jedan pješak, provedena akcija pojačane kontrole ovih učesnika u saobraćaju

0

Početkom prošle sedmice Policijska uprava Doboj provela je regionalnu akciju pojačane kontrole poštovanja propisa vozača prema pješacima, kao i pješaka koji učestvuju u saobraćaju.

Od ukupno kontrolisanih 145 vozača, izdano je 67 prekršajnih naloga zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu, te 20 zbog nepropuštanja pješaka koji prelaze kolovoz na putu na kome ne postoji obilježen pješački prelaz.

Svi kontrolisani pješaci dobili su prekršajne naloge i to zbog nepropisnog kretanja kolovozom (22) i prelaska kolovoza za vrijeme dok je taj prelazak zabranjen svjetlosnim saobraćajnim znakom (2).

Za devet mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Doboj smrtno je stradao jedan pješak. Teške tjelesne povrede zadobilo je 12 pješaka, dok je 19 pješaka zadobilo lakše tjelesne povrede, stoji u saopštenju PU Doboj.

Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here