Vijesti Sport Puljizović nakon reprezentativnih priprema: Ekipi želim puno sreće na Evropskom prvenstvu

Puljizović nakon reprezentativnih priprema: Ekipi želim puno sreće na Evropskom prvenstvu

0

Saša Puljizović nažalost neće biti dio rukometne reprezentacije BiH na istorijskom prvom nastupu na Evropskom prvenstvu, odlučio je selektor Bilal Šuman nakon posljednjeg skraćenja spiska putnika, svega tri dana prije početka turnira.

Iako iza sebe ima nekoliko veoma uspješnih sezona u finskoj ekipi Rihimaki Koks (Riihimäki Cocks), tridesetogodišnji Dervenćanin se neće naći među 19 reprezentativaca. Uprkos žalu zbog takvog epiloga kod Puljizovića preovladava osjećaj ponosa.

Jako sam ponosan na svoju porodicu, na svoju Derventu i na sebe jer sam svojim igrama u Ligi šampiona poslednje dvije sezone zaslužio da budem dio naše državne reprezentacije koja je ispisala istoriju plasmanom na Evropsko prvenstvo. Ponosan sam i na odrađene kompletne pripreme i na debiju za reprezentaciju, kao i na svoja prva 2 gola. Takođe, veliko mi je zadovoljstvo jer je, nakon više godina, još jedan Dervenćanin bio dio reprezentacije, ističe Puljizović.

Odrađene pripreme bile su veliko iskustvo za rukometaša višestrukog prvaka Finske i zadnje tri godine redovnog učesnika rukometne Lige šampiona.

 Do Nove godine smo u Sarajevu svakog dana trenirali po dva puta, a akcenat je bio na kondicionoj pripremi. Odigrali smo i dvije pripremne utakmice u kojima je selektor probao neke nove stvari i za tu fazu priprema to je jako dobro izgledalo. Nakon toga uslijedile su završne pripreme u Poreču u kojima smo poraženi od Katra, te odigrali neriješeno sa Hrvatskom, rezimirao je Puljizović reprezentativne pripreme.

Saigračima i stručnom štabu zaželio je puno sreće na velikom takmičenju.

Zaželio bih sreću momcima i stručnom štabu, da prije svega uživaju u rukometu, a siguran sam da će, kao i uvijek, dati sve od sebe, poznavajući naš borbeni i timski duh koji nas krasi. I dalje ću nastojati svojim kvalitetnim igrama u klubu da zaslužim poziv, optimističan je iskusni rukometaš.

Rukometaši BiH u Norvešku putuju sutra u 5 sati ujutro iz Zagreba, a prvi meč na Evropskom prvenstvu igraju u petak protiv Norveške u okviru grupe D.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here