Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljak” otputovao na festival folklora u Ukrajinu

“Bosiljak” otputovao na festival folklora u Ukrajinu

0

Članovi kulturno umjetničkog društva mladih “Bosiljak” iz Dervente otputovali su na XI Internacionalni festival folklora “Kalinovo ljeto na Dnjepru” u Ukrajini, a povratak u Derventu je 28. avgusta.

Bosiljak otputovao na festival folklora u Ukrajinu

Festival će biti održan u gradu Komsomoljsk – oblast Poltava na samoj obali Dnjepra i održava se po pravilima CIOFF (Svjetske asocijacije za organizovanje festivala folklora i tradicionalne kulture) i traje od 20. do 25. avgusta. Na festivalu učestvuje oko 20 kulturno umjetničkih društava iz Senegala, Portugalije, Latvije, Poljske, Slovačke, Češke, Litvanije, Ukrajine, Rusije, Sjeverne Osetije, Republike Srpske – Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

– Dervenćani će na ovom festivalu predstavljati Republiku Srpsku – Bosnu i Hercegovinu kao i bivšu Jugoslaviju i za 11 godina trajanja festivala, derventski “Bosiljak” će biti prvi ansambl iz Republike Srpske – Bosne i Hercegovine, koji će učestvovati na ovom festivalu.

Za festival smo  spremili šest  koreografija i u svakom slučaju očekujemo da publika u Komsomoljsku prepozna našu zemlju, našu tradiciju i kulturu. Grad Komsomolska nalazi se na samoj rijeci Dnjepar.  Festival ove godine ima i svečarski karakter, a posvećen je 20 godišnjici nezavisnosti Ukrajine. Festival se održava na Trgu pozorišta, Palati Kulture i stvaralaštva i rijeci Dnjepar. Prvi nastup imaćemo  u nedjelju kada je planirano i zvanično otvaranje festivala. Odlazak na festival u Ukrajinu nebi bio moguć bez podrške i sufinansiranje dobrih ljudi,  te im se iskreno zahvaljujemo na pomoći – saopšteno je iz KUDM “Bosiljak” Derventa.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here