Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljkovanje” spoj mladosti i iskustva

“Bosiljkovanje” spoj mladosti i iskustva

0

U organizaciji KUDM “Bosiljak” Derventa održan je 17. Inter folk fest “Bosiljkovanje”, na kojem su nastupila kulturno-umjetnička društva i ansambli iz Izraela, Makedonije, Turske, Slovenije, Srbije, BiH i RS.

Bosiljkovanje - Spoj mladosti i iskustva 1

Manifestacija je održana uz podršku “CIOFF-a” i “UNESCO-a”, Turističke organizacije Derventa, te pokrovitelja manifestacije Opštine Derventa i Ministarstva prosvjete i kulture Vlade RS.

Bosiljkovanje - Spoj mladosti i iskustva 2

Pored Dervente program će biti održan u Doboju, Prnjavoru i Srbcu. Održana je izložba starih predmeta i rukotvorina, kao i predstavljanje i konzumacija jela i pića karakterističnih za prostor derventske opštine i Posavine.

Gala koncert

Upriličen je defilej svih učesnika ulicama grada do sportske dvorane gdje je održan gala koncert i nastup učesnika manifestacije: FA “Givatayim” Tel Aviv – Izrael, KUD “Una” Novi Grad Republika Srpska – BiH, KUD “Risto Donev” Štip – BJR Makedonija, KUD “Doboj” Doboj Republika Srpska – BiH, FA “Zafer” Bursa – Turska, Baletska škola “LUJO DAVIČO” Beograd – Srbija, KUDM “Bosiljak” Derventa Republika Srpska – BiH, te Izvorna grupa “Mara i Lole” i Milan Dejanović i Mile Popović.

Ovogodišnje “Bosiljkovanje” otvorio je načelnik opštine Derventa Milorad Simić, a manifestaciji je prisustvovala Azra Smajić, predstavnik “CIOFF-a” u BiH, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić i mnogi drugi gosti.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here