Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljkovanje” u četiri grada – spajaju igrom i pjesmom!

“Bosiljkovanje” u četiri grada – spajaju igrom i pjesmom!

0

U organizaciji KUDM “Bosiljak” iz Dervente, u Derventi je održan IFF “Bosiljkovanje” na kojem su nastupili: Državni ansambl “Sibirska Zori” iz Rusije, KUD “Kanjoš” Crna Gora, Folklorni ansambl “Vila” Srbija, SKUD “Mladen Stojanović” Prijedor, GKUD “Pronija” Prnjavor, Krajiški trubači-Banja Luka i KUDM “Bosiljak” Derventa.

Bosiljkovanje u cetiri grada - spajaju igrom i pjesmom

Program je započeo prijemom učesnika koji je upriličio načelnik opštine Derventa Milorad Simić, razmjenjeni su brojni pokloni i stečena nova prijateljstva.

Defilej ulicama grada

Nakon toga uslijedio je svečani defilej ulicama grada i program u prostorijama Centra za kulturu Derventa. Svečano otvorenje obavio je Emil Vlajki, potpredsjednik Republike Srpske, a među mnogobrojnom publikom bili su Jadranka Derajić, generalni Konzul Srbije u BiH, Anka Raič, predsjednica CIOFF-a u BiH i Sabahudin Braco Hodžić, član Komisije za ocjenu festivala organizacije CIOFF BiH, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i mnogi drugi.

Najljepše djevojke smotre i počasni članovi

U izboru za najljepše djevojke smotre učestvovalo je sedam djevojaka. Za Mis Inter folk festa-a izabrana je Tanja Kovačević, članica KUDM “Bosiljak” Derventa, koja je svoju ljepotu već pokazala u Ukrajini na gostovanju kada je  “Bosiljak” učestvovao na 11. Internacionalnom festivalu folklora “Kalinovo Ljeto na Dnjepru” . Prva pratilja Tanji Kovačević je Maja Cvjetković iz Novog Sada, a druga Renata Boras iz Prnjavora.

Za počasne članove izabrani su Dragan Sladojević ( 15 godina rada) i Adrijana Popović ( 10 godina). “Bosiljkovanje” je nastavljeno i u dvorani u Srpcu, u Kino dvorani u Šamcu i 16. oktobra u Centru za kulturu u Prnjavoru.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here