Vijesti Kultura i obrazovanje “Naš put” Enise Bukvić iz Rima

“Naš put” Enise Bukvić iz Rima

0

U Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ u Derventi promovisana je knjiga „Naš put“ Enise Bukvić iz Rima. Rođena je u Bijelom Polju u Crnoj Gori, djetinjstvo i mladost provela je u Brčkom, a od 1986. godine živi i radi u Italiji. Knjiga je objavljena u Italiji, gdje je imala 40 promocija, i to u: Arhmenu i Amsterdamu, Holandiji, Bijelom Polju i Rožajama u Crnoj Gori, Brčkom, Gradačcu, Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Jajcu, Derventi i slijedi promocija u Maglaju. Početkom 2010. godine knjiga je objavljena na našem jeziku u recenziji Mirka Pejanovića.

Narodna biblioteka Branko Radicevic

Da se pronađu čitaoci

Italijanski uvodničar u knjigu Frančesko de Filipo kaže: „Ova knjiga predstavlja jasno, naporno i spasavajuće zalaganje koje  je sebi autorica nametnula: shvatiti, otkriti i svjedočiti, te da ona ostavlja čitaocima da se pronađu u ovom dijelu i možda razriješe vlastite dileme koje imaju“. Osim autorice o knjizi je govorio Fadil Pelesić, a posjetiovci su imali veoma lijepe utiske o ponuđenom djelu.

Jedan od vodećih svjetskih intelektualaca Predrag Matvejević, profesor na svjetskim fakultetima u knjizi je zapisao: „da pomaže ljudima izgubljenim u iseljeništvu da sagledaju bolje sadašnjost i da izbjegnu povratak tragične prošlosti“.

– U knjizi sam rekla sve što sam htjela reći. Naša različitost nije mogla biti razlog što smo doživjeli one razne strahote u našoj zemlji. Lijepe me uspomene vežu sa dana u zajedništvu, kada smo jedni drugima u goste išli i zajednički dočekivali i ispraćali praznike – između ostalog na promociji je rekla autorica knjige Enisa Bukvić.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here