Vijesti Kultura i obrazovanje “Patkovača 2012”

“Patkovača 2012”

0

U organizaciji Udruženja likovnih stvaralaca „Uliks“ Derventa na gradskoj plaži „Patkovača“ počela je sa radom Osma Međunarodna likovna kolonija „Patkovača 2012“, koja će trajati do 4. avgusta. Na koloniji učestvuju umjetnici Saša Bogdan, Zoran Suvajac „Zograf“, Savo Petković, Branislav Brane Višt, Nina Kamel, Zlata Pančić, Miodrag Jović, Sanja Radan i Zoran Gojković.

Patkovaca 2012

– Ove godine zbog ograničenih finansijskih sredstava nismo bili u mogućnosti da ugostimo umjetnike iz Bugarske, Češke i Makedonije sa kojima imamo veoma dobru saradnju i koji su učestvovali već na druženjima. I umjetnici na svoj način bore se sa ekonomskom krizom, ali svima nam je zajednički optimizam u bolje dane. Rad kolonije je posvećen zaštiti rijeke Ukrine, Vodenog cvijeta, Arbonosa i cjelokupne životne sredine – kaže Saša Bogdan, predsjednik Udruženja „Uliks“ Derventa, koji je ove godine ozvaničio rad slikara.

Završne večeri u planu je muzički nastup grupa u organizaciji Udruženja “Šarlo” iz Dervente. Svoj doprinos održavanju manifestacije daju i članovi SKK”Vihor” koji odmah  započinju svoju manifestaciju “Ilindanski pjesnički susreti  Prljača 2012”, prvog dana 4. avgusta druženje je na “Patkovači” a narednog dana pjesnici idu na “Prljaču” u Donje Cerane, gdje se tradicionalna i održavaju pjesnički susreti.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here