Vijesti Privreda “Sanino” za primjer

“Sanino” za primjer

0

Fabrika obuće “Sanino” sa proizvodnim pogonom i u Prnjavoru, u protekle dvije godine, ostvarila je izvoz u vrijednosti od 1.520.000 pari cipela, a zaposleno je i 265 novih radnika.

Sanino za primjer

Generalni direktor firme, Radovan Pazurević, rekao je da je ukupan prihod u navedenom periodu povećan za 28 %, istakavši da dobar poslovni rezultat namjeravaju zadržati i u ovoj poslovnoj godini.

“Proizvodni kapaciteti su popunjeni, a čitavu 2012. godinu imamo ugovorene poslove i spremamo se da u sjedištu firme u Derventi primimo 70 novih radnika do kraja januara” kazao je Pazurević.

U kompaniji “Sanino” je trenutno zaposleno 810 radnika, a u rukovodstvu ističu da u narednom periodu planiraju uspostavljanje vlastitog programa modne obuće. Pazurević je napomenuo da se u strategiji razvoja Republike Srpske više trebalo posvetiti obućarskoj industriji.

“Kako sada stvari stoje, mi na našem području nemamo obućarsku industriju i prdajemo samo rad, a da bi imali industriju morali bi imati kompletnu infrastrukturu, ispitivanje tržišta, modeliranje, keiranje i druge poslove kako bi dobili industriju kože, tekstila i obuće” istakao je Pazurević rekavši da ova oblast daje mogućnost zapošljavanja velikog broja radnika, naročito ženske radne snage, te da bi se trebalo mnogo ozbiljnije pristupiti razvoju ove djelatnosti.

Fabrika obuće “Sanino” dobar je primjer uspješnog poslovanja i jedna od rijetkih preduzeća koja u narednom periodu najavljuju zapošljavanje novih radnika.

Radio Prnjavor

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here