Vijesti Kultura i obrazovanje Radio Republike Srpske promovisao CD “Doživljaji Nikoletine Bursaća” – VIDEO

Radio Republike Srpske promovisao CD “Doživljaji Nikoletine Bursaća” – VIDEO

0

Radio Republike Srpske danas je u Zavodu za slijepa i slabovidna lica „Budućnost“ u Derventi, promovisao CD „Doživljaji Nikoletine Bursaća“.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Povod za ovakvu režiju, koju potpisuje Radio Srpske, jeste obilježavanje stotinu godina od rođenja poznatog srpskog književnika, Branka Ćopića.

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Derventi, jedina je institucija u Republici Srpskoj koja pruža osnovno i srednje obrazovanje. Kao takva, autor CD-a i direktor Radija RS, Dragan Pajić, odlučio je da promociju epizoda o Nikoletini Bursaću, održi upravo u prostorijama ovog Centra. Projekat je podržalo i Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, pa će se audio snimci, o Ćopićevom junaku, uskoro naći i u školama Republike Srpske.

Doživljaji Nikoletine Bursaća, koje su glumci Narodnog pozorišta RS dočarali vrsnim umijećem, od juče se emituju i na programu Radija RS, svakodnevno od 12 časova i 25 minuta.

VIDEO

RTRS

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here