Vijesti Kultura i obrazovanje Radio Republike Srpske promovisao CD “Doživljaji Nikoletine Bursaća” – VIDEO

Radio Republike Srpske promovisao CD “Doživljaji Nikoletine Bursaća” – VIDEO

0

Radio Republike Srpske danas je u Zavodu za slijepa i slabovidna lica „Budućnost“ u Derventi, promovisao CD „Doživljaji Nikoletine Bursaća“.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Povod za ovakvu režiju, koju potpisuje Radio Srpske, jeste obilježavanje stotinu godina od rođenja poznatog srpskog književnika, Branka Ćopića.

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Derventi, jedina je institucija u Republici Srpskoj koja pruža osnovno i srednje obrazovanje. Kao takva, autor CD-a i direktor Radija RS, Dragan Pajić, odlučio je da promociju epizoda o Nikoletini Bursaću, održi upravo u prostorijama ovog Centra. Projekat je podržalo i Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, pa će se audio snimci, o Ćopićevom junaku, uskoro naći i u školama Republike Srpske.

Doživljaji Nikoletine Bursaća, koje su glumci Narodnog pozorišta RS dočarali vrsnim umijećem, od juče se emituju i na programu Radija RS, svakodnevno od 12 časova i 25 minuta.

VIDEO

RTRS

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here