Vijesti Kultura i obrazovanje Radionica “Sonata” mališane uvodi u čarobni svijet muzike – VIDEO

Radionica “Sonata” mališane uvodi u čarobni svijet muzike – VIDEO

0

– Do realizacije ideje da se pokrene muzička radionica “Sonata” došlo je zbog želje da našim najmlađim predstavim muziku i sve ono što ona jeste na jedan zabavan način, da na jedan kreativan način provedu svoje slobodno vrijeme, a da to nije mobilni telefon što je danas veoma česta pojava, kaže profesorica Valentina Šatara.

Djeca će kroz radionice imati priliku da se kroz različite vrste pjesama, tapšalica, brojalca, didaktičkih igara, slušanja klasične muzike i sličnim aktivnostima upoznaju sa osnovama muzičke pismenosti, što ih dalje može usmjeriti u njihovim željama za nekim daljim muzičkim obrazovanjem.

Od svih oblika darovitosti, muzička darovitost se ispoljava najranije – već oko 3 godine – i zato je njen stimulans u tom periodu veoma važan. Muzika nam pomaže da upoznamo sopstvene vokalne sposobnosti, razvijemo sluh i ritam, shvatimo svijet oko sebe i iskažemo svoje emocije, razvijemo motoriku i podstaknemo maštu, naglašava.

Na polaznike prenosi svoje već sada bogato znanje i iskustvo koje je stekla kroz formalno muzičko obrazovanje i šestogodišnji profesorski rad u Osnovnoj muzičkoj školi organizovanoj u okviru OŠ “Nikola Tesla”. Njeni učenici su u tom periodu osvojili tridesetak nagrada od kojih je polovina prvih mjesta, a istim putem nastavljaju polaznici “Sonate” Teodora Topić, Lukas i Leon Šumaher

Muzička radionica je namjenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina, podijeljenih u grupe. Kroz rad u radionici djeca se na neposredan i suptilan način edukuju i to kroz razne vrste muzičkih igara, pjesama i ritmičkih vježbi kroz koje ulaze u čaroban svijet muzike, muzički se opismenjuju, razvijaju sluh, osjećaj za ritam, motoriku i razvijaju svoju maštu. Polaznici radionice za sada pohađaju individualne časove časove klavira, a zavisno od interesivanja polaznika, u saradnji sa kolegama, možemo uvesti i časove instrumenata harmonika i gitara, kaže mlada profesorica.

>> Kako polaznici zvuče uživo pogledajte OVDJE i OVDJE!

Nakon završenog osnovnog muzičkog obrazovanja u Derventi, srednjoškolsku diplomu je stekla na instrumentalnom smijeru u klasi profesorice Aleksandre Radosavljević u Srednjoj muzičkoj školi “St. St. Mokranjac“ u Bijeljini. Akademiju umjetnosti, na odsjeku za opštu muzičku pedagogiju, završava na Slobomir P Univerzitetu 2014. godine pod mentorstvom prof. dr Desanke Trakilovoć i to kao najbolji student odsjeka sa prosječnom ocjenom 9,55, stekavši zvanje diplomirani teoretičar umjetnosti.

Naredne godine postaje master muzičke teorije i pedagogije pod mentorstvom prof. dr Dragane Cicović Sarajlić, a potom završava i intrumentalni smijer u klasi prof. dr Aleksandre Radosavljević sa zvanjem diplomirani muzički umjetnik-pijanista.

Za doprinos na polju kulturno-umjetničkog stvaralaštva tokom petogodišnjeg članstva nagrađena je bronzanom plaketom SKUD “Derventa” u kojem je aktivan je član pjevačke grupe

Inače, radionice se održavaju u prostorijama u ulici Branka Ćopića 5 (Novo naselje), a sve informacije zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 065748644, kao i na Facebook i Instagram profilu Muzička radionica “Sonata”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here