Vijesti Kultura i obrazovanje Radionice u Osinji i Kalenderovcima privukle više od 40 predškolaca

Radionice u Osinji i Kalenderovcima privukle više od 40 predškolaca

0

Od oktobra do sredine decembra u osinjskoj OŠ “Đorđo Panzalović” i kalenderovačkoj OŠ “Todor Dokić” organizovane su “Civitas besplatne radionice” koje pohađa ukupno 40 djece sa seoskog područja.

Radi se o istim radionicama koje se u popodnevnim časovima održavaju u predškolskoj ustanovi “Trol” za mališane koje ne pohađaju redovne cjelodnevne boravke u vrtiću. Radionice su privukle 26 mališana od 4 do 6 godina u Osinji i 16 u Kalenderovcima.

Ovaj projekat odlučila sam da proširim i na ruralne sredine. Iako nas je projekat “Civitasovih besplatnih radionica” vezao za jednu grupu od 25 djece, smatrala sam da djeca u selima treba da dobiju iste radionice i uspjeli smo ih organizovati tokom novembra. Imamo informaciju da i u Trstencima ima zainteresovanih roditelja djece tog uzrasta te tako je potrebno najprije provesti ankete među roditeljima i obaviti razgovore sa rukovodstvom škole da bi se dobili tačni podaci nakon kojih bi se i oni uključili u ovaj projekat, kaže Gordana Simić, koja ove radionice u ruralnim sredinama i vodi.

Ovakav odaziv pokrenuo je i inicijativu da se u ovim zajednicama uspostave i područna odjeljenja vrtića, što je bila i tema na aktuelnom času 9. sjednice Skupštine opštine Derventa. Tom prilikom je vd načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić rekao da je u narednom periodu potrebno izdvojiti sredstva za provođenje ove ideje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here