Vijesti Društvo Radnici u derventskim trgovinama nakon dugo vremena imaće slobodnu nedjelju

Radnici u derventskim trgovinama nakon dugo vremena imaće slobodnu nedjelju

0

Radnici u derventskim trgovinama nakon dugo vremena imaće slobodnu nedjelju.

Naime, Naredbom o radnom vremenu na dan republičkog praznika Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH predviđeno je da u nedjelju, 21. novembra, mogu da rade samo trgovinski objekti tipa „dragstor“ (u Derventi registrovan jedan), pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, benzinske pumpe u dijelu prodaje naftnih derivata, te ugostiteljski objekti u radnom vremenu propisanom Naredbom o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata od 16. novembra 2021. godine.

Službenici će sutra biti na terenu i nadgledaće provođenje ove naredbe, posebno kada je u pitanju trgovački lanci, reče nam je u Odjeljenju za inspekcijske poslove gradske uprave Derventa.

Na ovaj praznik dužna su da rade preduzeća koja obavljaju komunalne djelatnosti i Profesionalna vatrogasna jedinica a mogu da rade privredni i drugi subjekti kojima je zakonskim ili drugim propisima izričito dozvoljeno da rade, te zdravstvene ustanove u okviru redovnog radnog vremena, a u skladu sa Naredbom o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata.

Na prošlom zasijedanju Skupštine grada Derventa usvojen je Nacrt odluke o radnom vremenu kojim se predlaže da u trgovačkoj djelatnosti radno vrijeme nedjeljom bude ograničeno do 15 časova, a ovaj dokument predmet je i tridesetodnevne javne rasprave.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here