Vijesti Sport “Radničke sportske igre Derventa 2010”

“Radničke sportske igre Derventa 2010”

0

Derventa je jedna od sredina koja ima dugu i bogatu sportsku tradiciju i sportski duh. U gradu na obalama rijeke Ukrine mnoga su renomirana sportska imena napravila svoje prve sportske korake, na što smo svakako izuzetno ponosni, ali je za sadašnje stanovnike puno značajnije da u ovom gradu ima zaista veliki broj entuzijasta, istinskih poklonika i zaljubljenika u sport.

Derventski hram sporta, popularna sportska dvorana je reprezentativni objekat površine od oko 6.250 m2, u kom se uspješno mogu odvijati takmičenja u svim dvoranskim sportovima. Prije tri godine, a nakon dužeg vremenskog perioda od skoro 20 godina, ponovo su organizovane nekad vrlo popularne radničke sportske igre.

Inicijator i organizator je Sportsko kulturni centar Derventa a generalni pokrovitelj je Načelnik Opštine Derventa. Ove godine igre počinju u nedelju 30.05. a igraće se svake nedelje od 15:00-22:30h, a finalni dio je planiran za 20.06. Takmičenje će biti održano u četiri discipline: mali fudbal, odbojka(obavezna je barem 1 žena u ekipi), stoni tenis i basket.

Svi učesnici ekipe moraju biti zaposleni u kolektivu za koju nastupaju, a moguće je da dve firme ( manje od dvadesetak zaposlenih) formiraju jednu ekipu. Ako neko od učesnika prekrši ovo pravilo, ekipa će biti diskvalifikovana. Na prošlogodišnjim sportskim igrama učestvovalo je 16 ekipa, a sve utakmice na RSI će suditi savezne sudije.

Titulu najboljih od prošle godine po disciplinama brane: mali fudbal-FRUCTA TRADE, odbojka-POLICIJA, basket-POLICIJA, stoni tenis-AMIKA.

Rok za prijavu ekipa je 25.05. do 13 časova kada je na programu izvlačenje. Sportske igre su mjesto lijepog druženja svih građana Dervente, kako učesnika tako i navijača, a svake godine bi trebalo da budu što obimnije,ljepše i bolje od prethodnih.

Kontakt telefoni: 053/334-090; 336-850; 065/644-509.

Dejan Plisnić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here