Vijesti Politika Radno pred kraj godine: U decembru dva skupštinska zasjedanja

Radno pred kraj godine: U decembru dva skupštinska zasjedanja

1

Kolegijum Skupštine opštine je na svojoj 30. sjednici donio odluku da se 33. i 34. sjednica Skupštine opštine održe 2. i 12. decembra.

Na 33. zasjedanju, koje će biti održano 2. decembra, pred odbornicima će se naći 34. tačke dnevnog reda. Biće razmatrano izvršenje budžeta za prvih devet mjeseci tekuće godine, te prijedlozi odluka o fondu stambenih jedinica socijalnog stanovanja, o visini zakupnine za korišćenje stambenih jedinica socijalnog stanovanja i o postupku subvencionisanja zakupnine.

Pred odbornicima će se naći i informacije o aktivnostima vezanim za rješavanje stambenog pitanja nosioca stanarskog prava čiji su stanovi porušeni, o registraciji zajednica etažnih vlasnika i o tekućem održavanju stambenih zgrada i stanova, o realizaciji privatizacije državnih stanova i korišćenju neotkupljenih stanova, o poslovnim prostorima, garažama i stanovima u vlasništvu opštine, o stanju grobalja na području opštine, o sportskim aktivnostima i rezultatima sportskih klubova i o stanju bezbjednosti saobraćaja na području opštine. Predložena je i dopuna programom namjenskog utroška sredstava posebnih vodnih naknada za ovu godinu.

Osim toga na dnevnom redu će biti i niz odluka o prodaji gradskog građevinskog zemljišta i utvrđivanju tržišne vrijednosti za određene parcele.

Planirano je i imenovanje načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove te imenovanje Savjeta za izradu izmjene dijela RP „Grad“. Predloženo je da Vesna Šain bude razriješena dužnosti člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Derventa te da se imenuje vršilac dužnosti do izbora novog člana.

Sekretar Skupštine opštine Sanja Malešević je predložila da se u pauzi ili po završetku zasjedanja održi i sjednica Kolegijuma koji bi trebalo da utvrdi Prijedlog programa rada Skupštine opštine u sljedećoj godini kako bi ova tačka bila na dnevnom redu 34. skupštinskog zasjedanja.

Malešević je predložila da se programi rada i finansijski planovi javnih ustanova nađu na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja u januaru,a ne u martu, kako je bilo planirano Programom rada SO u prethodnom periodu.

Do sada smo programe rada i finansijske planove kao i izvještaje o poslovanju i finansijske izvještaje javnih ustanova obrađivali u martu,a s obzirom na to da je tada veće kasno i da prvi kvartal godine prođe, predlažem da te dokumente razmatramo na januarskoj sjednici .Na taj način bismo rasteretili martovsko zasjedanje i razdvojili izvještaje za prošlu i planove za tekuću godinu, rekla je Maleševićeva.

Na drugom decembarskom zasjedanju pred odbornicima će se naći set budžetskih dokumenta i to: rebalans budžeta opštine za 2019. godinu, izmjena odluke o izvršenju budžeta za 2019.godinu, prijedlog budžeta opštine za 2020. godinu i prijedlog odluke o izvršenju budžeta za 2020. godinu te prijedlog plana o izmjeni Plana kapitalnih ulaganja za 2019. godinu.

Odbornici će se izjasniti i o prijedlogu odluke o visini stope poreza na nepokretnosti na području opštine za 2020. godinu kao i o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama za narednu godinu. Planirano je da se donese program rada Skupštine u 2020. godini te da se utvrdi cijena usluga u JPU „Trol“.

Na prijedlog zamjenika načelnika Siniše Jeftića na dnevnom redu će se naći i odluka o izdvajanju sredstava za ovu predškolsku ustanovu jer je to preporuka revizije. Biće razmatrani i prijedlozi odluka o komunalnom redu, o dodjeli na privremeno korišćenje poslovnih prostora u vlasništvu opštine, o visini naknade predsjednicima savjeta mjesnih zajednica za narednu godinu, o donošenju Regulacionog plana „Park“ kao i prijedlog programa zajedničke komunalne potrošnje, programa mjera za suzbijanje, eliminaciju i eradikaciju zaraznih bolesti, prijedlog plana sistematske preventivne deratizacije i dezinsekcije.

Informacije u uslovima i životu penzionera i o primjeni odluke o ravnopravnosti polova na području opštine za period januar –oktobar tekuće godine će takođe biti na dnevnom redu,a odbornici bi trebalo da se izjasne o nizu rješenja o prodaji zemljišta u svojini opštine.

derventa.ba

1 komentar

  1. Треба станове дати на откуп да се људи скрасе и домаћински живе, а не у неизвјесности.Корист је обострана и за буџет и људе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here