Vijesti Kultura i obrazovanje Radovi derventskih učenica među najboljim na ovogodišnjem konkursu “Zmijanjče”

Radovi derventskih učenica među najboljim na ovogodišnjem konkursu “Zmijanjče”

0

Radovi učenica Tare Milovanović (5. razred OŠ “Nikola Tesla”) i Evite Bojkovac (9. razreda OŠ “19. april”) odabrane su među 10 najuspješnijih na ovogodišnjem konkursu “Zmijanjče”.

Pobjednica konkuras je Jana Brkić iz Brčkog, odlučio je žiri u sastavljen od književnika Ranka Pavlovića, Jelene Glišić i Bore Kapetanovića, koji su u objašnjenju naveli “da njenu pjesmu karakterišu prave književne vrijednosti, a da su ritam, metrika, neistrošena rima, lirski intonirana priča samo neke karakteristike koje ovaj literarni rad izdvajaju od ostalih”.

Na raspisani konkurs za nagradu “Zmijanjče” stiglo je gotovo sto učeničkih radova iz svih krajeva Republike Srpske. Konkurs je 29. maja raspisao Republički pedagoški zavod Republike Srpske i Organizacioni odbor 55. Kočićevog zbora o temi “Istina, ljubav, otadžbina”, a bio je otvoren do 30. juna.

Nagrada “Zmijanjče” biće uručena u okviru ovogodišnje manifestacije 55. Kočićev zbor.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here