Vijesti Kultura i obrazovanje Radovi predstavljeni na PMF-u: Matematičari Stručne i tehničke škole pokazali kreativnost

Radovi predstavljeni na PMF-u: Matematičari Stručne i tehničke škole pokazali kreativnost

0

U okviru manifestacije Dani matematike, Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, zajedno sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Republičkim pedagoškim zavodom, raspisalo je konkurs za najbolji plakat na temu “Najljepša matematička priča”.

Na konkursu su učestvovali i učenici Stručne i tehničke škole, a svaki od razreda osmislio je svoju kreativnu “matematičku priču”, uz pomoć profesorice Biljane Vidović.  Tako su poljoprivredni tehničari II 3 obradili temu „Piramida“, veterinarski tehničari II 4 “Pitagorinu teoremu”, a budući trgovci III 2 “Mnogougao”.

Pomenuti radovi su bili među boljim, pa su u okviru navedene manifestacije izloženi u prostorijama Prirodno-matematičkog fakukteta u Banjoj Luci.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here