Vijesti Društvo Radovi u Željezničkoj i Novom naselju po planu – FOTO

Radovi u Željezničkoj i Novom naselju po planu – FOTO

0

Građevinska sezona u našem gradu je uveliko otpočela, tako da su u toku radovi na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, prvenstveno u Novom naselju i Željezničkoj ulici.

zeljeznička

U prethodnih dvadesetak dana, koliko je prošlo od zvaničnog početka radova, u Novom naselju je urađeno oko 500 metara novog kanalizacionog voda, uz zadovoljavajuću dinamiku radova, kaže vd načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalnu oblast Goran Jevtić.

– Pored izgradnje kanalizacije, izvode se i radovi na kopanju kanala za odvodnju oborinskih voda i pravljenje prilaza. Tehnički, to i jesu radovi koji se trenutno mogu odvijati, uz izdizanje kanalizacionih šahtova koji su već postojali, kaže Jevtić. Nakon postavljanja kanalizacionih cijevi i okončanja tog dijela projekta, uslijediće postavljanje tamponskog sloja, odnosno, priprema za asfaltiranje predviđenih trasa.

Radovi napreduju i u Željezničkoj ulici. Završeno je postavljanje asfaltnih slojeva na trotoarima u dijelu ulice od mosta na potoku Glavinac do magistralnog puta, a u narednih sedam dana očekuje se ispitivanje i priprema trase, te postavljanje prvog i drugog asfaltnog sloja, čime bi taj dio ulice bio u potpunosti asfaltiran. Na drugom dijelu Željezničke, onom prema ulicama Marije Bursać i Milovana Bjeloševića Belog, počelo je postavljanje ivičnjaka.

Novo naselje

novo naselje (2)

novo naselje4

novo naselje3

novo naselje2

novo naselje1

novo naselje

Željeznička

zeljeznička

željenička

željeznička

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here