Vijesti Privreda Rajko Kulaga na sastanku sa republičkim rukovodstvom o poljoprivrednim podsticajima

Rajko Kulaga na sastanku sa republičkim rukovodstvom o poljoprivrednim podsticajima

0

Danas je održan sastanak rukovodstva Republike Srpske načelu sa premijerkom Željkom Cvijanović i predsjednikom Miloradom Dodikom sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja na kojem se govorilo o budžetskim izdvajanjima za poljoprivredu i pravilniku o podsticajima. 

Saopšteno je da je dogovoreno povećanje agrarnog budžeta za podsticaje sa 60 na 71 milion maraka, te da će u poljoprivredu i vodoprivredu biti uloženo dodatnih 131 milion kroz razne projekte.

Rajko Kulaga, predsjednik Zadružnog Savez Republike Srpske, istakao je da će biti nastavljene dodatne aktivnosti i konsultacije sa resornim ministarstvom u vezi sa poboljšanjem ambijenta za razvoj poljoprivrednog zadrugarstva, prije svega kroz poboljšanje zakonodavnog okvira i izrazio zadovoljstvo dosadašnom saradnjom sa Vladom Republike Srpske.

Podršku Pravilniku o podsticajima dali su i voćari, povrtari, mljekari i predstavnici udruženja drugih poljoprivrednika.

Dodik je najavio da se u ovoj godini namjerava utvrditi politika rehabilitacije sela, tačnije o socio-kulturnim segmentima koje selo treba da ima, od infrastrukture, ambulanti i drugih stvari koje treba da budu u funkciji proizvodnje.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here