Vijesti Društvo Raspisan poziv na inicijativu domaće firme: Prvo odmorište na auto-putu “9. januar”...

Raspisan poziv na inicijativu domaće firme: Prvo odmorište na auto-putu “9. januar” biće u Derventi?

1

Autoput Banjaluka – Doboj uskoro bi trebao da dobije milionski vrijedno odmorište sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama u mjestu Brkića voda koja se nalazi na južnom dijelu opštine Derventa.

Ministarstvo saobraćaja i veza RS objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta „Brkića voda“ sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka – Doboj.

Predmet koncesije je izgradnja, korištenje i održavanje obostranog odmorišta, a cilj je da budu obezbijeđeni uslužni objekti, odnosno benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking…

Prateći uslužni objekti izgradiće se s obje strane autoputa. Procjena vrijednosti investicije iznosi 3.090.000 KM, navedeno je u Javnom pozivu.

Koncesija se dodjeljuje na 30 godina tokom kojih će Srpska naplaćivati dva odsto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju domaća i strana pravna i fizička lica ili konzorcijum, a onaj ko dobije koncesiju moraće da uplati i jednokratnu naknadu od 92.700 KM u Budžet RS.

Inicijativu za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta podnijela je firma “Brčko gas”, a ova firma će zbog inicijative imati bonus od 10 odsto pripadajućih bodova po svim kriterijumima za vrednovanje ponuda.

Derventa Cafe

PODIJELI

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here