Vijesti Politika Raspoređeno 2,7 miliona KM na nove projekte, usvojeni prijedlozi za najviša priznanja...

Raspoređeno 2,7 miliona KM na nove projekte, usvojeni prijedlozi za najviša priznanja Grada Derventa

0

Na današnjoj 16. sjednici Skupštine grada Derventa usvojen je prijedlog raspodjele suficita vrijednog 2,7 miliona maraka, a mjesto predsjednika Skupštine ponovo je zauzeo Mirko Zemunović, nakon što je Okružni sud u Doboju ukinuo rješenje o njegovom razrješenju.

Iako su diskusije o prijedlogu raspodjele suficita iz 2021. godine dosta dugo trajale, malo toga je konkretno rečeno, a dokument je na kraju jednoglasno usvojen.

Možemo biti zadovoljni jer će, pored 2,7 miliona KM suficita, ove godine biti u Derventu uloženo milion maraka iz Kapitalnog budžeta grada, inicijativom gradonačelnika Simića obezbijeđeno je još 800.000 KM zua putnu infrastrukturu, kao i 400.000 KM za nastavak uređenja Partizanovog igrališta. Očekujemo i namjenska sredstva za uređenje novog Vatrogasnog doma u iznosu od 300.000 KM, što je sve ukupno 5 miliona maraka bez kreditnog zaduženja, rekao je zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić, dodajući da je pored 1,5 miliona KM izdvojenih za Osinjski vodovod važno istaći i sredstva izdvojena za proširenje kapaciteta vrtića i nabavku modernog rentgen aparata za Dom zdravlja.

>> Predviđene projekte pronađite OVDJE!

Nakon usvajanja ove raspodjele suficita, jednoglasno je usvojen i prijedlog Rebalansa budžeta za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 25 miliona maraka, a tačku je obilježila rasprava odbornice PDP-a Sanje Dimitrić i gradonačelnika Milorada Simića oko amandmana ove stranke da se izdvoje sredstva za nabavku besplatnih udžbenika za osnovce od petog razreda koji na kraju nije usvojen.

Odbornici su jednoglasno podržali i odluku da se najviše opštinsko priznanje – Velikogospojinska povelja – dodijeli Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“, a Zahvalnica grada Nebojši Gibanici.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here