Vijesti Hronika Rasvjetljena pljačka benzinske pumpe “Nešković”

Rasvjetljena pljačka benzinske pumpe “Nešković”

0

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj lišili su slobode dva lica, I.S. i M.B., državljani Republike Hrvatske, zbog osnova sumnje da su počinili dva krivična djela: krivično djelo razbojništva i krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

AmblemMUP-a

Navedena lica su 15. novembra 2011. godine, nakon prethodno postignutog dogovora, zajedno sa još jednim identifikovanim licem, putničkim vozilom došli u neposrednu blizinu benzinske pumpe „Nešković“ u Derventi, nakon čega je M.B. ostao u vozilu, dok su druga dva lica, maskirana ušli u objekat benzinske pumpe i uz prijetnju upotrebe automatske puške, primorali radnika da legne na patos, a potom otuđili novac  od pazara, u iznosu od 12.000,00 KM.

Ista lica su, na osnovu prethodno postignutog dogovora, 06.decembra 2011. godine, došli u Šamac putničkim vozilom, koje su parkirali u blizini zlatare „Trivić“, pješice došli do radnje, potom maskirani ušli u zlataru i uz prijetnju pištoljem, pokušali od radnice otuđiti zlatni nakit. Nakon što je radnica počela da vrišti, identifikovano lice je iz pištolja ispalio dva hica, od kojih je jedan pogodio radnicu u predjelu desne šake, dok je drugi hitac prošao kroz kragnu jakne vlasnika zlatare, koji se pojavio iz radionice, pomoćne prostorije u drugom dijela objekta. Ne otuđivši ništa, izvršioci su napustili objekat, udaljivši se putničkim vozilom u nepoznatom pravcu.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja da se navedena lica mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela razbojništva i razbojništva u pokušaju, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Derventa, 12.12.2011. godine, izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području opštine Brod. Pretresom kuće koju su I.S. i M.B. iznajmili za stanovanje i pretresom kuće koju I.S. koristi kao član porodičnog domaćinstva, pronađen je i izuzet pištolj sa pet metaka u okviru, za koji postoji osnov sumnje da je korišten u izvršenju krivičnog djela razbojništva u pokušaju, PVC vrećica sa 19 metaka istog kalibra i  veći broj telefonskih kartica.

Nad I.S. i M.B. je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su, zajedno sa izvještajem o počinjenim krivičnim djelima kojim je obuhvaćeno i treće identifikovano lice, 13.12.2011. godine, predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj na dalje postupanje.

U navedenim aktivnostima učestvovali su policijski službenici Sektora kriminalističke policije, PS Šamac i PS Brod u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP- a RS i u saradnji sa MUP Republike Hrvatske.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here