Vijesti Hronika Rasvjetljeno šest krivičnih djela teške krađe

Rasvjetljeno šest krivičnih djela teške krađe

0

Policijski službenici PS Derventa, zajedno sa policijskim službenicima CJB Banja Luka i PS Prnjavor, izvršili su kriminalističku obradu nad licem S.M. iz Doboja i na osnovu prikupljenih operativnih saznanja i materijalnih dokaza utvrdili da je navedeno lice, u prethodnih godinu dana, otuđilo šest putničkih vozila na području Dervente, Banja Luke i Prnjavora. Jedno vozilo je pronađeno odmah nakon otuđenja, dok su dijelovi ostalih vozila pronađeni i izuzeti na auto-otpadima na području Dervente i Teslića.

AmblemMUP-a

Za navedeno lice je utvrđeno da je u maju mjesecu 2012. godine, otuđio putničko vozilo marke „džeta“, a u decembru mjesecu 2012. godine i putničko vozilo „golf 2“. Oba vozila su bila parkirana ispred KCM-Metaleks u Prnjavoru. U januaru tekuće godine, sa parkinga u Ulici Dragana Bubića u Banja Luci, otuđio je putničko vozilo „golf“, a u februaru tekuće godine putničko vozilo marke „pasat“, koje je bilo parkirano u Ulici Knjaza Miloša u Banja Luci.

Na području Dervente, S.M. je otuđio dva putnička vozila: u maju 2012. godine sa parkinga u Ulici Kralja Petra otuđio je putničko vozilo „golf 2“, a u noći 16/17.02. tekuće godine, sa parkinga u Ulici Veljke Milankovića putničko vozilo marke „džeta“.

Nakon otuđenja putničkog vozila „džeta“ u Derventi, blagovremenom intervencijom i koordiniranom akcijom policijskih službenika PS Derventa i PU tešanj, FBiH, 17.02. tekuće godine, vozilo je pronađeno na području opštine Tešanj, prilikom kontrole saobraćaja i legitimisanja vozača S.M., koji je odmah lišen slobode i predat u nadležnost PS Derventa.

Provjerom u bazi podataka utvrđeno je da je Osnovni sud Doboj raspisao potragu za S.M., a preduzetim drugim operativnim mjerama i radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je isto lice počinilo više krivičnih djela teške krađe (otuđenje putničkih vzila) na području Dervente, Prnjavora i Banja Luke.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, 18.02.2013. godine, S.M. je predat Sudskoj policiji Osnovnog suda Doboj, a po dokumentovanju nadležne organizacione jedinice MUP-a Republike Srpske, protiv S.M. nadležnim tužilaštvima podnijeće izvještaje o počinjenim krivičnim djelima teške krađe.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here