Vijesti Politika Rat saopštenjima derventskih političara zbog Ivanićeve izjave

Rat saopštenjima derventskih političara zbog Ivanićeve izjave

13

Na učestale medijske naslove o formiranju trećeg entiteta u BiH, koji bi, prema izjavi srpskog člana predsjedništva Mladena Ivanića, potencijalno obuhvatio dio opština Republike Srpske u Posavini, među kojima i Derventu, stigle su u prve reakcije lokalnih političara.

Saradnja SNSD-a sa HDZ-om dugoročno ima za cilj ustavnu prekompoziciju BiH koja će dovesti do formiranja trećeg entiteta – rekao je potpredsjednik Srpske demokratske stranke Nade Planinčević, istakavši da Srpska demokratska stranka neće dozvoliti da Dodik pokloni Čoviću Derventu, Brod i Modriču za njegov treći entitet.

Da SNSD povlađuje HDZ-u u njihovim zahtjevima da Posavinu priključe u sastav trećeg entiteta govori i dugogodišnje servilno ponašanje opštinskih vlasti SNSD-a u Derventi Brodu i Modriči, koji godinama tolerišu afirmaciju ličnosti koji su počinili zločine nad srpskim življem Posavine kao i obilježavanje datuma koji bude bolna sjećanja Srba iz perioda hrvatske agresije, naglasio je Planinčević.

On je rekao da dugogodišnja koalicija SNSD-a i HDZ-a prijetnja za srpsku Posavinu jer Dodik već godinama ćuti na izjave hrvatskih zvaničika da prostor Dervente, Broda i Modriče treba da uđe u sastav trećeg entiteta.

Poklanjanje jasenovačke građe Hrvatskoj, glasanje protiv provođenja Odluke o konstitutivnosti Srba u četiri kantona sa hrvatskom većinom u Federaciji BiH i ćutanje na simbole ustaštva u Derventi, Brodu i Modriči dio su široke kolekcije izdaja koje su počinili Dodik i SNSD na štetu srpskog naroda a za korist HDZ-a, kazao je Planinčević.

Komentarišući današnje Dodikove izjave o Kosovu, Planinčević je kazao da Dodik kao što dijeli teritoriju Republike Srpske Hrvatima, sada želi da se na isti način miješa u pitanje Kosova.

Nije se dugo čekalo na reakciju SNSD-a. Član Predsjedništva ove stranke Igor Žunić rekao je da u ovoj stranci dobro pamte vrijeme kada je SDS, dok je bio na vlasti u Posavini, u HDZ-u imao jednog od najvažnijih partnera, a kada je trebalo da se dobiju glasovi za kandidata za načelnika, imali su saradnju i sa ekstremnim hrvatskim partijama.

Providna su nastojanja SDS-a i njihovih medijskih ekspozitura u Federaciji BiH (FBiH) da aktuelizuju priču o trećem entitetu pred svake izbore, rekao je Žunić povodom izjava potpredsjednika SDS-a Nadeta Planinčevića.

Iz SNSD-a, kaže Žunić, jasno poručuju da praktično nijedan pedalj Republike Srpske neće biti u okviru bilo kojeg drugog entiteta dok god Srpsku vodi Milorad Dodik, Željka Cvijanović i SNSD.

Dakle ne postoji nijedan centimetar Republike Srpske koji može da se nađe u nekom trećem entitetu kojeg spominju iz SDS-a, naglasio je Žunić, koji je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je poručio Planinčeviću, koji daje ovakve izjave, da je SDS u Posavini sarađivao sa hrvatskim strankama, a tada nije bila u pitanju ni cijena, ni interesi, već se tražio glas, što je svima poznato.

Opštine u Posavini su otvorene opštine. Tu svako može da dođe i da lijepo živi, kako god se on zvao i prezivao, međutim srpski narod u Posavini nikada se neće uplašiti od ovih spinova i uvjereni smo da će, kao i do sada, kao što je to bilo i prije dvije godine na lokalnim izborima, svi zajedno stati pod zastavu Srpske, a rezultat toga će se vidjeti kroz veliku pobjedu SNSD-a 7. oktobra, naglasio je Žunić.

I derventski DNS se oglasio tim povodom

Kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan M. Pajić smatra da se radi o političkim špekulacijama.

– Opštine Derventa, Brod, Modriča, Šamac i Vukosavlje, koje čine geografsku regiju Posavina, ostaće u Republici Srpskoj bez mijenjanja granica na uštrb nekog tzv “trećeg entiteta. Teritorija ovih opština i naše Republike Srpske utvrđena je verifikovanim međunarodnim sporazumima i teritorijalnom organizacijom opština u RS i Posavina u RS neće dati ni jedan kvadratni centimetar svoje teritorije zarad nekih avanturističkih političkih kombinacija, kaže Pajić.

Derventa Cafe/BN/Argumenti

13 KOMENTARI

 1. Što se tiče saradnje sa drugima zbog glasova svi ste isti. Svi ste sarađivali sa drugima zbog glasova. Sjetimo se 2004. i čiji su glasovi presudili za načelnika opštine. Bosanski Dubočac i kompanija.
  To uopšte ne znači da je Simić lošiji načelnik od Lukića, čak naprotiv, bolji je za 300%.

 2. Sramota je da se uopšte diskutuje o ovoj temi. Posavina je Republika Srpska i to je to. I SDS i SNSD pretjeruju u svojim saopštenjima praveći krizu i srpsku neslogu po ko zna koji put. Politički najkorektnija je izjava Pajić Dragana koji dobro balasira i smiruje situacija kao i njegova stranka DNS.

   • ja obozavam njegove izjave 🙂
    kad se sjetim kako je jednom prilikom na tv-u izjavio da treba ukinuti pravo glasa penzionerima meni odmah bude toplo oko srca 🙂
    znam da u tom politickom svetu ima Beli Mag i odmah mi je lakse 🙂

 3. Tacnoje daje Pajic najbolje rekao, mislim sve najbolje o Pajicu onje mlad i tako to. On mora da se bori za interese nase posavine.

 4. Šta zna ovaj Planinćević i Žunić, Pajić je prava raja! Čovjek iz naroda, ja ga podržavam on je najviše uradio za nas.

 5. Koliko se da primjetiti Pajić ima najbolju refleksiju, ova ostala dvojica su čupavi i moguće je da rade po naredjenjima stranaca. Kod njih se dešava takozvano rasijavanje, kad naredba stigne do glave dešava se da se pojedine naredbe uspiju probiti unutra. Kod Pajića to nije slučaj on reflektuje sve i ništa ne prolazi unutra tako da smatram da je njegova izjava najvijerodostojnija. Ako pogledate sliku koja je vezana za ovu vijest vidjećete da je Pajić upravo reflektovao nesto, što direktno ide u prilog mojoj teoriji.

  • Pojavu osobe sa ovakvom reflekcijom je inace i svetski poznati bend Deep Purple predvideo i najavio svojim albumom DARK SIDE OF THE MOON..
   Legenda kaze da su predvideli pojavu osobe sa tako jakom refleksijom da ce biti u stanju da ovome regionu a mozda i svetu pruzi mir.
   Nisu slucajnost ni pesme iz tog albuma:
   1. Speak to me/Breath – Pajic zeli da mu se obratimo sa problemima da bi ih resio
   2. On the run – Pajic je konstantno u trci (ne u bjegu kako bi laik ovo preveo) sa ljudima koji ne zele prosperitet i sire negativnu energiju
   3. Time – Pajic je tvrd i neminovan poput vremena
   4. The great gig in the sky – Legenda kaze da je ovo posveceno danu kada je na svet dosao ovaj Mag
   5. Money – Pajic ce donjeti ovde novac stranih investitora.. uspostavice normalan flow novca moci ce se spavati na klupi kao za vreme Tita
   6. Us and them – Naravno mi protiv zlih nosioca negativne energije
   7. Any color you like – Sloboda i pravicnost za sve sem za penzionere kao sto bi Pajke rekao
   8. Suzdrzacu se
   9. Eclipse – Dan kada Pajic dodje na vlast i uspostavi mir!

 6. Pitao bih Pajica kolika bi cijena otkupa gvozdjja mogla biti u regiji posavinkoj ako on postane poslanik da znamo moze li se kako sta…

 7. Žunić je iz Dervente, znači derventski političar. Planinčević takođe. Ali odkad je Vlasenica u sastavu Dervente?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here