Vijesti Društvo Razmatrana epidemiološka situacija u javnim ustanovama

Razmatrana epidemiološka situacija u javnim ustanovama

0

Načelnik opštine Milorad Simić održao je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola, JPU“ Trol“, Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ i Gerontološkog centra, na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u ovim ustanovama.

Trenutno je najteža situacija u OŠ „19.april“ gdje je teško organizovati nastavu zbog većeg broja nastavnika koji su u izolaciji pa je rukovodstvo škole dobilo odobrenje od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da organizuje nastavu na daljinu. U školi nema zaraženih učenika, ali se jedan broj njih nalazi u izolaciji zbog kontakata sa zaraženim osobama.

U ostalim osnovnim i srednjim školama uspijeva se organizovati redovna nastava i stanje je zadovoljavajuće.

U Centru „Budućnost“ su dobili suglasnost za organizovanje nastave na daljinu do 11. decembra. Iz predostrožnosti izolovali su internat zbog toga što su dva radnika Centra bila pozitivna. Preduzeli su sve potrebne mjere pa je i Dnevni centar, takođe iz predostrožnosti, zatvoren na sedam dana.

Gerontološki centar se, po riječima v.d. direktora Đurđe Dodig Pijetlović, vraća u normalu jer su od početka novembra imali šest pozitivnih korisnika, sada je svih trideset korisnika dobro. Tri radnika su u trenutno u izolaciji i to dvije medicinske sestre i njegovatelj od ukupno njih devet koji su bili pozitivni na korona virus te istakla da se kod svih zaposlenih vrši retestiranje bez kojeg se ne mogu vratiti na posao.

U JPU „Trol“ vrše redovnu kontrolu mališana. Trenutno je izolovano desetak djece zbog roditelja koji imaju određene simptome ali niko nije pozitivan. U prethodnom periodu izolovane su dvije grupe u momentu kada su imali dvoje pozitivne djece pa je u tom trenutku izolovano negdje oko četrdesetak djece. Od ukupno 210 mališana redovno dolazi 140 do 170 djece ali je i u prethodnim godinama u ovom periodu virusa taj broj bio gotovo isti.

Načelnik opštine je za sutra najavio sjednicu Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Inače, prema izvještaju Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa zaključno sa 29. novembrom u Derventi je na korona virus testirano ukupno 1315 osoba.

Infekcija korona virusom potvrđena je kod ukupno 379 osoba od kojih 351 imaju prebivalište u Derventi. Od ukupno oboljelih (351) iz Dervente 255 lica je potpuno ozdravilo, a trinaest osoba je preminulo.

Derventa Cafe/Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here