Vijesti Društvo Rekonstrukcija škole u Kalenderovcima

Rekonstrukcija škole u Kalenderovcima

0

Osnovna škola “Todor Dokić“ u Kalenderovcima dobiće pomoć od Vlade Republike Srpske i Ministarstva prosvjete u iznosu od pola miliona maraka za izgradnju mokrog čvora te rekonstrukciju školskih prostorija, gdje je to prioritetno i neophodno.

Rekonstrukcija skole u Kalenderovcima

Do početka sledeće školske godine kalenderovački osnovci bi trebali dobiti obnovljene školske prostorije. Potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović prilikom posjete osnovnoj školi „Todor Dokić“, rekao je da je stav Vlade da se odobri projekat rekonstrukcije ove škole kako bi se đacima omogućili adekvatni uslovi za pohađanje nastave i postizanje što boljih rezultata u cilju obrazovanja.

„Ovo je velika škola koju pohađa 216 učenika, značajna za nas prije svega zbog toga i zbog uslova u kojima djeca uče i njihovi nastavnici rade. Zbog toga će Vlada Republike Srpske donijeti odgovarajuće odluke da se obezbijede sredstva, negdje oko 500 000 maraka za jednu temeljitu rekonstrukciju i dogradnju škole“, rekao je Kasipović.

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, koji je porijeklom iz ovih krajeva, tačnije iz mjesne zajednice Donji Detlak rekao je da pored značajnih sredstava koja će Vlada Republike Srpske uložiti u obnovu bitno je da se pokrene jedna cjelokupna aktivnost svih aktera koji su vezani za ovu školu, od nastavnog kadra i učenika do njihovih roditelja kako bi se ova škola uredila i postala u neku ruku centar okupljanja mladih.

„Moramo otvarati jednu novu stranicu u seoskim domaćinstvima jer ovde ima 200 i nešto djece, a to podrazumijeva da ima sigurno gotovo stotinu i više roditelja koji su na neki način vezani za ovu školu“, izjavio je Nović.

Ovo je zaista veliki dan za ovu školu i zahvaljujem se vladi Republike Srpske, potpredsjedniku Vlade gospodinu Kasipoviću i našem ministru Noviću na ovoj značajnoj podršci rekao je direktor Osnovne škole u Kalenderovcima Vaskrsije Bjelošević.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić obećao je pomoći ovoj školi koliko to opština bude u mogućnosti.

Radovi na školi u Kalenderovcima planirani su da se izvode u periodu od 20. juna do 20. avgusta ove godine.

TV Kanal 3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here