Vijesti Društvo Rekonstrukcija ulice Kralja Petra I uvod u značajne investicije u infrastrukturu grada...

Rekonstrukcija ulice Kralja Petra I uvod u značajne investicije u infrastrukturu grada – FOTO

0

Danas je upriličeno simbolično otvaranje potpuno rekonstruisane glavne ulice Kralja Petra I.

U uređenje ulice i pratećih instalacija uloženo je oko 750.000 KM, dok je vrijednost čitavog projekta, sa sanacijom stepenica prema Policijskoj stanici i hortikulturnim uređenjem, oko 830.000 KM.

Imamo tu sreću što nismo ni od koga morali tražiti novac niti se kreditno zaduživati, tako da smo sve isfinansirali sopstvenim sredstvima lokalne zajednice. I dalje imamo najnižu stopu zaduženja u Republici Srpskoj, a zahvaljujući upravljanju budžeta na način na koji mi to radimo, sutra će se pred odbornicima naći raspodjela 1,5 miliona KM suficita iz ranijeg perioda koje smo namijenili za infrastrukturu, a to znači još mnogo ulica, trotoara, kanalizacija i sličnih zadovljstava, istakao je gradonačelnik Milorad Simić ovom prilikom.

Radovi su izvedeni u skladu sa projektnom dokumentacijom i u planiranim rokovima, istakao je načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Srđan Nović.

Imali smo planirani prekid u izvođenju radova u trajanju od tri mjeseca tokom zimskog perioda, tako da su radovi provedeni u ugovorenom roku. Ulica je duga 325 metara, ali osim novog asfalta na kolovozu i trotoarima, razdvojene su do sada povezane kanalizacione i otpadne vode, što je bilo najzahtjevnije, te urađena nova vodovodna mreža, javna rasvjeta i hortikultura, naglasio je Nović.

On je istakao da će uskoro biti potpisan ugovor od 600.000 KM za sanacije i rekonstrukcije gradskih ulica, dok će od pomenutih sredstava suficita 700.000 biti uloženo u gradske dionice.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here