Vijesti Društvo Republički inspektori i danas na licu mjesta: Čekaju se rezultati analiza uzoraka...

Republički inspektori i danas na licu mjesta: Čekaju se rezultati analiza uzoraka vode iz “obojene” Ukrine

1

Derventsku javnost uznemirila je neobična pojava na Ukrini koja je tokom vikenda u gornjim tokovima proprimila neobičnu boju.

Iako je ova situacija povezivana sa rudnikom Stanari i ispiranjem rude, analize uzoraka vode trebale bi otkriti kolika je stvarna opasnost za okolinu.

Republički vodni i republički ekološki inspektor su u subotu, 29.06.2019. godine, odmah po dobijanju informacije o akcidentu na vodotoku rijeke Ukrine, izašli na lice mjesta kako bi se izvršilo hitno uzorkovanje vode iz vodotoka, a radi utvrđivanja uzroka uočenih promjena boje vode. Angažovana je ovlaštena laboratorija „Euro inspekt“ Osječani, čiji tehničari su u pratnji inspektora u subotu izvršili uzimanje pet uzoraka vode koji su dostavljeni na laboratorijsku analizu, rečeno nam je u Inspektoratu Republike Srpske.

Vrijeme trajanja samih analiza uslovljeno je laboratorijskim procedurama, a od rezultata će zavisiti dalje postupanje nadležnih.

Nadležni republički inspektori su i danas izašli na teren kako bi na licu mjesta utvrdili da li su promjene i dalje prisutne.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Padale su i prije kiše pa Ukrina nije nikad imala takvu boju….
    Smućkaće oni rezultate analize vode…
    To je viša politika u interesu pojedinaca i vladajuće klike….tu se vrte velike pare i lični interesi….koga je briga za narod…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here