Vijesti Sport Rezultat za poštovanje

Rezultat za poštovanje

0

U subotu 2. juna derventski ragbijaši gostovali su u Sisku na regionalnom međunarodnom turniru SISAK 7s. Iako oslabljeni ne igranjem ključnih igrača zbog povreda (Slavena Asentića, Bojana Gostića) gladijatori su ostvarili odličan rezultat, te osvojili 6. mjesto.

Rezultat za postovanje

Na turniru je učestovalo 9 ekipa iako je predviđeno da na turniru učestvuje 12 ekipa, međutim nedolaskom slovenaca i italijana turnir uopšte nije izgubio na kvaliteti, jer pored nas i Čelika iz Zenice igrali su klubovi iz prve Hrvatske divizije (Zagreb, Mladost, Rijeka, Lokomotiva, Sisak, Pula, Bad Boysi).

Sreća nije bila na našoj strani pa smo ždrijebom dospjeli u grupu B koja je bila daleko jača, o čemu govori i činjenica da su iz naše grupe Ragbi klub Mladost i Ragbi klub Ssisak osvajili drugo i treće mjesto na turniru.

Derventski ragbisti su otvorili turnir pobjedom nad Bad Boysi-ma 0-27 i Lokomotivom 0-44, ali te pobjede uzimaju danak te se povređuju Aleksandar Jović i Nebojša Pećanac što dalje utiče na kvalitet naše igre. U narednoj utakmici gubimo od Siska i Mladosti, samim tim ispadamo iz borbe za pehar i osvajamo 6. mjesto na turniru.

Imajući u vidu kakvi su nas pehovi pratili od ždrijeba pa do povreda igrača i s obzirom da smo bili najmlađa i naj neiskusnija ekipa moramo biti prezadovoljni. Najvažnije od svega, pokazali smo da se možemo nositi sa ekipama koji imaju po deset puta veći budžet, iskusnije igrače, i naravno tradiciju.

Da budućnost Ragbi kluba Gladijatori nije upitna pokazuju svi rezultati, a da stvaramo ekipu koju počinju da mnogi poštuju govore činjenice da sve više klubova iz regiona želi da nas vidi na svojim manifestacijama na kojima se okupljaju i dobijaju pozivnice samo klubovi koji pruzaju odlične partije kako u svom prvenstvu tako i na međunarodnim turnirima, pa su tako već došli pozivi iz Beograda, Rijeke, Pule, Zagreba, Ljubljane i Beča što nam daje jos veći motiv za rad.

Međutim to sve iziskuje ogromne novce koje nemamo, ali se nadamo da će ljudi koji nam mogu pomoći sve ovo prepoznati i naravno pomoći — rekao je trener Radomir Petković-Štaka.

Uskoro u sklopu Ragbi kluba Gladijatori sa radom počinje i ženska selekcija gladijatorki što grad na Ukrini čini na neki način posebnim.

Ragbi klub Gladijatori

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here