Vijesti Jasna je porijeklom iz Dervente i jedna je od prvih petorki koje...

Jasna je porijeklom iz Dervente i jedna je od prvih petorki koje su donesene na svijet u Jugoslaviji

2

Jasna Grbić, slovenska preduzetnica, porijeklo vodi iz Dervente. Jasna ima izuzetno zanimljiv životni put – jedna je od prvih petorki koje su rođene u Jugoslaviji, dok se i za njen brend Tattoo Care veže interesantna lična priča. O svemu tome govorila je za Klix.ba.

U razgovoru za Klix.ba govorila je o svom zanimljivom životnom putu – počev od njenih roditelja koji su iz Dervente, potom činjenice da je njena majka prva u Jugoslaviji rodila petorke, preseljenja u Sloveniju te pokretanju biznisa sa samo 18 godina.

Naša priča kreće iz Dervente. Mama je magistar farmacije, a roditelji su nekada u Derventi imali svoju biljnu apoteku. Potom su dobili nas pet, to je bio prvi slučaj u Jugoslaviji. Nas pet smo se rodili u Zagrebu i zbog rata smo došli u Sloveniju, započinje Jasna razgovor.

Njena porodica i u Sloveniji nastavila se baviti istim biznisom, a uspjeh su doživjeli nakon što je Jasnina majka počela pripremati kreme/mast za bebe i to su počeli prodavati u trgovinama i drogerijama u Sloveniji – što je kako navodi Grbić prvi put da su takvo nešto mogli kupiti u trgovinama, a ne samo u apotekama. Taj posao traje već 30 godina.

Moja priča s ovim poslom započela je kad sam imala 18 godina. Imala sam skoliozu te sam morala na operaciju koja mi je potom ostavila ogroman ožiljak. Kao mlada djevojka nisam htjela da se to vidi i prekrila sam ga tetovažom. Tada nismo mogli pronaći ništa za njegu tetovaža i moja mama kao farmaceut je nešto ‘smiksala’ i za dva sata mi je pomoglo, kaže Jasna.

Oduševljena rezultatima improvizovane kreme koju je kreirala s majkom poručila im je kako se to moralo proširiti.

Najprije se moji roditelji nisu slagali jer sam bila prilično mlada. Meni nešto nije dalo mira pa sam išla od studija do studija. Napravili smo prvu seriju krema za njegu tetovaža i kako je odziv tattoo majstora bio odličan – u tom momentu sam shvatila da moram ozbiljno razmisliti o cijeni, dizajnu i počela se s tim baviti pored studija ekonomije, govori nam Jasna.

Takođe, odlučna u svojoj namjeri da od proizvodnje krema za njegu tetovaža napravi pravi biznis prijavila se u emisiju “Štartaj Slovenija” koja podržava mlade poduzetnike gdje je predstavila svoj proizvod te su je odabrali kao primjer biznisa koji treba podržati.

Od tad je krenulo, a sad smo već na Amazonu i u Bipa marketima u Hrvatskoj, napominje.

U Bosni i Hercegovini je prvi put predstavila svoje proizvode na Tattoo Expou koji je nedavno održan u Sarajevu.

Stvarno je bio odziv iznad očekivanja. Posjetitelje su zanimali naši proizvodi uzevši u obzir da ovdje niko ne proizvodi kreme za njegu tetovaža. Sve se fino posložilo, pokupili smo puno kontakata i upoznali puno novih ljudi i spoznali kako Tattoo svijet ovdje funkcioniše. Ostvarili smo kontakte na Expou kako bi svoje proizvode nudili i u BiH, problem je carina tako da to moramo istražiti, navodi.

Za početak će Jasnini proizvodi biti dostupni u lokalnim tattoo shopovima, a kaže kako želi “mic po mic doći i do lokalnih drogerija”.

Klix.ba

2 KOMENTARI

  1. Znam i rođake joj Murata Grbića,bio preds.suda u Derventi i uzimao mito,pa mu brat doskora dok nije umro bio preds.suda u Derventi i ta kriminalna atmosfera se ušančila u derventski sud i jadna je Derventa sa takvima,pa i reklamiranim Grbićima Slovencima.I sad ti prevaranti hoće u Derventi da otvore tržište za svoje lažne proizvode,nije jasno kakve uspjehe su ostvarili u Sloveniji.Ne daju im u apoteke pa prodaju u dućanima te svoje mućkalice.Ali nije izdržala da optuži Srpsku da je morala da napusti Derventu,koliko je to ostrašćeno i bezobrazno.Motkom ih ne možeš vratiti u BiH a kao oni su žrtve.

  2. Tetovaže su karakteristične za primitivne zajednice,kod nas i za kriminalce i mentalne bolesnike.Kad ih vidiš istetovirane bježi dok si čitav.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here