Vijesti Kultura i obrazovanje Zasađena klica amaterskog teatra u Derventi – FOTO

Zasađena klica amaterskog teatra u Derventi – FOTO

0

Anja Stanivuković, Dunja Stanivuković, Dimitrije Stanivuković, Elena Matić i Vesna Radanović sinoć su u Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” pokazali osnove glume koje su naučili tokom pohađanja ljetne škole glume u Derventi.

Školu je organizovala dramska scena prnjavorske SPKD „Prosvjeta“, u saradnji sa bibliotekom, istakao je diplomirani dramaturg Siniša Tešanović, koji je sa djecom radio tokom ljeta.

Ustanovili smo da u Derventi postoji mnogo potencijala za osnivanje jednog teatra, a kako se to nije ranije dešavalo, došli smo na ideju da održimo „Javni čas glume“ na kojem smo demonstrirali šta bi se sve radilo u školi glume, nakon čega se prijavio veliki broj zainteresovanih. Entuzijazam je malo splasnuo, ali pet najupornijih je ostalo do kraja i večeras su se predstavili, kaže Tešanović.

A budući glumci prikazali su glumačke vježbe i radnje, intervju i imitacije, sa ciljem da se predstave svojim vršnjacima, ali i studentima i starijim, kako bi se ostvario krajnji cilj – osnivanje amaterskog teatra u Derventi.

Nadam se da će svi oni koji su pogledali našu predstavu zainteresovati se da nam se priključe na radionicama jer se škola glume, teatra i filma nastavlja u Derventi. Sa istim ciljem u ovom gradu će, od 14. oktobra, biti održan Prvi omladinski festival dramskog pozorišta na kojem će mladi ljudi imati priliku da pogledaju predstave, ali i učestvuvju u dramskim radionicama za pozorište i film, te da se druže sa glumcima, otkriva Tešanović.

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here