Vijesti Društvo Rodno nasilje je jedan od najvećih društvenih problema

Rodno nasilje je jedan od najvećih društvenih problema

1

Udruženje žena Derventa danas je održalo radionicu u okviru projekta „Prevencija seksualnog i rodnog nasilja“

Vrste nasilja su raznovrsne, ali su sve su teške i opasne, o čemu se govorilo na radionici, kažu u UŽ Derventa.

O iskustvima i primjerima nasilja učesnice su imale priliku da razgovaraju i daju svoja mišljenja, što je doprinosilo boljem razumijevanju teme ove radionice. Rodno nasilje je jedan od najvećih društvenih problema i s pravom mu se poklanja pažnja i u našoj lokalnoj zajednici. Zato ovakve edukacije imaju za cilj informisanje i podizanje svijesti o rodno zasnovanom nasilju i nasilju u porodici kao društvenom problemu, ističu.

Cilj radionice je prevencija nasilja, a prisutni su se upoznati s pojmovima pola, roda, rodnih uloga, stereotipa i predrasuda i njihovoj ulozi u nastanku rodnog nasilja.

Marija Mrđa, predstavnica Centra za socijalni rad, upoznale je prisutne s konkretnim primjerima nasilja, te istakla je da je u 2023. godini došlo do smanjenja broja nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, ali i dalje je taj broj zabrinjavajući, kažu u UŽ Derventa.

Ovaj program je podržan od Američke ambasade u BiH, koji su prisustvovali radionici.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Čim su tu Ameri organizatori znam koliko je sati.Nama nameću te probleme a kod njih se masovno ubijaju bez obzira na rod.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here