Vijesti Društvo Rok za zamjenu oružanih listova

Rok za zamjenu oružanih listova

0

Rok za zamjenu oružnih listova za oružje za ličnu bezbjednost ističe 31.decembra 2010. godine. Centar javne bezbjednosti Doboj obavještava građane da zakonski rok za zamjenu oružnih listova za oružje za ličnu bezbjednost, tj. pištolje i revolvere, izdatih do stupanja na snagu Zakona o oružju i municiji (SL.glasnik RS br. 70/07), odnosno do 16.avgusta 2007. godine, ističe 31.12.2010. godine.

AmblemMUP-a

Građani koji oružni list ne zamijene do isteka navedenog roka čine prekršaj za koji se, prema odredbama navedenog Zakona, izriče novčana kazna u visini od 200,00 do 600,00 KM, uz obavezno izricanje zaštitne mjere oduzimanja oružja i municije.

Građane, vlasnike oružja, podsjećamo da su na osnovu Zakona o oružju i municiji dužni da:

• zahtjev za izdavanje oružnog lista podnesu nadležnom policijskom organu u roku od 8 dana od dana nabavke oružja;
• promjenu prebivališta prijave nadležnom policijskom organu u roku od 15 dana od izvršene promjene prebivališta, radi evidentiranja promjene u evidenciji oružja;
• otuđenje oružja prijave nadležnom policijskom organu u roku od 8 dana od dana izvršenog otuđenja;
• oružje koje je vlasništvo umrlog lica predaju nadležnom policijskom organu, u roku od 30 dana od dana smrti vlasnika oružja, gdje se isto čuva do okončanja ostavinskog postupka.

Nepoštivanje navedenih zakonskih rokova, kao i nepoštivanje drugih odredaba iz Zakona o oružju i municiji, predstavlja prekršaj za koji se, takođe, izriče novčana kazna u visini od 200,00 do 1.200,00 KM i zaštitna mjera oduzimanja oružja.

Građane još podsjećamo da rok za prijavu oružja po amnestiji istekao je 31.12.2009. godine.

Portparol:
Ljerka Stanimirović

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here