Vijesti Sport Rukometaši Dervente u humanitarnoj misiji

Rukometaši Dervente u humanitarnoj misiji

0

Pobjedi nad ekipom Krivaje iz Zavidovića rukometaši Dervente dali su još jednu dimenziju. Naime, oni su novac dobijen na ime premija za trijumf u ovom meču poklonili u fond za liječenje Snježane Bilić, djevojke koja sakuplja novac za odlazak na liječenje u Moskvu.

Rukometasi Dervente u humanitarnoj misiji

– Nije bilo dileme. Kad se ideja pojavila i kad sam s igračima razgovarao o toj mogućnosti, bili su jedinstveni. Odričemo se premija i novac uručujemo Snježani da koliko možemo pomognemo njenu borbu da ponovo stane na svoje noge i prohoda, kaže trener rukometaša Dervente, Zoran Petričević.

Snježanu su, u njenom domu u Derventi, osim trenera Petričevića, posjetili i kapiten ekipe Zvjezdan Sibinčić, te članovi Uprave kluba Čedo Vujičić i Brano Đuraš.

– Mi smo se odrekli simboličnih iznosa koji nam pojedinačno ne znače mnogo, a Snježani je novac trenutno mnogo potrebniji. Nismo se ni jednog trenutka dvoumili, i u ovoj situaciji, kao i na terenu, bili smo jedinstveni, kaže kapiten Sibinčić.

Inače, Snježana 1. aprila odlazi za Moskvu na treći tretman, u okviru liječenja koje je započeto prije nekoliko godina.

– Izuzetno sam obradovana i teško je naći riječi kojima mogu da se zahvalim našim rukometašima. Ja već, uz štaku i mamu ili sestru, mogu da napravim pokoji korak i vjerujem da ću nakon povratka iz Moskve biti mnogo samostalnija, kaže Snježana.

Č. Vujičić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here