Vijesti Društvo Rundek oduševio Dervenćane

Rundek oduševio Dervenćane

0

U subotu, 14. decembra, u derventskom Centru za kulturu održan je spektakularan koncert na kojem je nastupio „Rundek Cargo Trio“, aktuelni projekat jednog od najpoznatijih kantautora regije, Darka Rundeka.

Rundek odusevio Dervencane 1

Osim nastupa renomiranih muzičara koji čine spomenuti trojac (pored Rundeka, violinistkinja Izabel i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić) ovaj događaj je bio i izuzetno značajan sa humanitarnog aspekta, s obzirom da je sav prihod od ulaznica namijenjen za opremanje kabineta muzičke kulture koji postoji u okviru Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa. U skladu sa tim, koncert je započeo simbolično, recitacijom Rundekove pjesme „U širokom svijetu“ učenice Centra Nataše Arsenić, uz klavirsku pratnju nastavnice Violete Pećić i učenice Tanje Latinović.

Rundek odusevio Dervencane 2

Nakon emotivnog recitala na scenu je stupio fantastični trio koji je kroz nepuna dva sata izvršio retrospektivu Rundekovog stvaralaštva od vremena Haustora pa naovamo. Nakon uvodne numere „Zvuk oluje“ (u kojoj je umjesto „originalnog“ Zagreba upotrebljeno ime našeg grada)  svirane su pjesme sa poslednjeg albuma „Plavi avion“ (Sanjala si da si sretna, U borbi sa silama, Znak…), potom nešto starije „Ruke“, da bi prvi dio koncerta završen predstavljanjem pjesama sa još neobjavljenog albuma „Midnight Calipso“.

Rundek odusevio Dervencane 3

Nakon kratke pauze, drugi dio koncerta je bio mnogo energičniji tako da je publika mogla da uživa u hitovima poput „Makeda“, „Apocalipsa“, „Ljubav se ne trži“, „Zumbul“, „Za šaku rubalja“, „Ay Carmela“ koja je posebno prihvaćena od strane publike, i tako redom do „Šala od svile“, kojom se RCT oprostio od derventske publike.

Rundek odusevio Dervencane 4

Važno je istaći odličnu interakciju Rundeka i publike, virtuozne solo dionice violinistkinje Izabel, kao i da su, uprkos prepunoj velikoj sali Centra za kulturu, mnogi zainteresovani ostali uskraćeni za prisustvo na ovom jedinstvenom događaju.

Ipak, najvažnije od svega jeste to da su zahvaljujući rekordno brzoj rasprodaji ulaznica prikupljena sredstva u iznosu od 2.100,00 konvertibilnih maraka što će biti dovoljno za ostvarivanje prvobitnog cilja, odnosno kupovinu električnog pijanina za kabinet muzičke kulture JU „Budućnost“.

Upravo tu činjenicu, kao i to da su gosti bili prezadovoljni uslovima koji su im obezbijedjeni i da su obećali da će se uskoro vratiti, ističu kao najznačajnije u Udruženju građana „Šarlo“, inače organizatori ovog kako humanitarnog, tako i kulturnog događaja.

Ne krijući zadovoljstvo zbog odličnog odaziva publike i zahvaljujući se mnogobrojnim sponzorima koji su omogućili održavanje ovog velikog dogadjaja za našu opštinu najavljuju i nove slične aktivnosti.

Više fotografija možete pogledati na sljedećem linku: http://goo.gl/nVazva

B. Nikolić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here