Vijesti Kultura i obrazovanje Sa talasa modrog grada

Sa talasa modrog grada

0

U organizaciji Srpskog kulturnog centra Modriča, u Modriči su održani pjesnički susreti pod nazivom ”Jesenji kulturni mozaik grada Modriče. Ovi susreti su karakteristični po organizovanju i održavaju se skoro čitavu godinu. Naime, u okviru emisija ”Poetski trenutak”, koji emituje radio Modriča na talasima modrog grada predstvaljaju se pjesnici, koji su objavili svoje knjige i štampa se zbirka pjesama. Na kraju, po izboru žirija dodjeljuju se nagrade za najbolje pjesnike.

Sa talasa modrog grada

Za ovu godinu nagradu, ”Ključ dobor grada” dobila je poetesa iz Doboja Jovanka Stojčinović Nikolić. ”Pjesnička lenta” dodijljena je poetesi iz Doboja Julki Erceg, a ”Gajkov pjesnički šešir” dobio je pjesnik iz Bijeljine Zdravko Zgonjanin Baćo. Dok je ”Povelja modrog grada” pripala novinaru Vidu Blagojeviću iz Modriče.

Na završnoj večeri iz Dervente, kao gosti učestvovali su pjesnici, Slavko Pokrajac, Savko Pećić Pesa, Milorad Mišo Đurđević i Miroslav Mile Knežević kao jedan od autora zastupljenih u poetskom trenutku na talasima modrog grada.

Savko Pećić Pesa
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here