Vijesti Privreda Sajam privrede na 3 200 kvadratnih metara

Sajam privrede na 3 200 kvadratnih metara

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske /RS/ Predrag Gluhaković rekao je da će Sajam privrede u Derventi biti održan od 25. do 27. avgusta na prostoru od 3 200 kvadratnih metara i da se očekuje veliki broj izlagača.

Sajam privrede na 3 200 kvadratnih metara

Gluhaković je danas sa načelnikom opštine Derventa Miloradom Simićem razgovarao o organizaciji predstojećeg Sajma, čiji je pokrovitelj Ministarstvo trgovine i turizma RS.

Sajam je dio manifestacije “Derventski vašar”, koji se ove godine u gradu na rijeci Ukrini održava 159. put.

“Građani i privrednici Dervente 159. godinu za redom spremni su da dočekaju više hiljada gostiju i turista iz država cijelog svijeta, što derventski vašar, sa njegovim brojnim i izvornim sadržajima, čini jednim od najpoznatijih i najposjećenijih događaja u BiH”, naglasio je Gluhaković.

On je rekao i da će Vlada RS pomoći otklanjanje posljedica od poplava koje su nedavno zadesile ovu opštinu
i pričinile veliku štetu na privrednim i stambenim objektima i u poljoprivredi.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da će ovogodišnja manifestacija “Derventski vašar” biti obilježen i osveštanjem najvećeg pravoslavnog hrama u Republici Srpskoj koji je posvećen Uspenju presvete Bogorodice.

“Mi Dervenćani smo ponosni na ovaj hram koji će se naći na Turističkoj karti BiH”, rekao je Simić i dodao da se očekuje da osveštanju hrama prisustvuje više od deset hiljada vjernika iz svih krajva Srpske, BiH kao i iz drugih zemalja.

capital.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here