Vijesti Najave i obavještenja Sajsi MC na ŠarloVašaru: Bizarnost mi prija

Sajsi MC na ŠarloVašaru: Bizarnost mi prija

0

Jedan od izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem ŠarloVašaru jeste i beogradska reperka Ivana Rašić, frontmen trojca poznatijeg kao Sajsi MC. Iskoristili smo njen dolazak u Derventu da nam se ukratko predstavi.

sajsi-600x340

Ko čini Sajsi MC, kako je sve počelo?
Sajsi MC je trojac, čine ga Tijana Rasic, Čedomir Miljković – DJ B.K.O. i ja, to je sadasnja postava koja radi od 2011. Svakako sam tokom dugog perioda rada imala brojne saradnike, na početku sam imala čak i bend, sve je to nastalo iz prevelike želje da stvaram pesme i nikako se nisam mogla pronaci u jednom žanru, vec sam bahato želela sve da osvojim. Eto, tako je pocelo… kao jak impuls.

Ko je Ivana Rašić zapravo i šta želi da kaže svojim stihovima? Koja pjesma najbolje odražava tvoj umjetnički stil?
“Antifa kučke” je definitvno pesma na koju sam jako ponosna, što zbog muzike, što zbog kompleksnosti likova iz pesme koji su modeli iz moje utopije. Anarho dizel batica i društveno prosvecena amazonka dovedeni u erotsku napetost. Ceo taj trip bizarnosti mi jako prija i po nastupima vidimo da ljudi osećaju i vole baš tu lucidnu crtu.

Pjesma „Mama“ je postala izuzetno popularna, ali i izazvala brojne kritike. Da li je pjesma shvaćena pogrešno kod dijela javnosti?
I da jeste, i da nije dobro shvaćena, tu ja ništa ne mogu. Bejbisitovanje pesme je nemoguce kada ode u javni prostor. Autor ne treba da ide okolo i daje dodatna objašnjenja, jer sve šta je hteo, već je rekao u pesmi.

Saradnja sa JK je bila aktuelna početkom godine?
Toliko mi je drago što se velika prašina digla oko toga i što smo malo zatalasali. Kultur-fasisti i inelektualni snobovi nikad neće razumeti sta znači raditi bez publike u glavi, tj. stvarati slobodno.

Pjesme su kombinacija urbanog jezika ulice i filozofsko-političkih termina, a teme vrlo često društveno-političke. 
Definitivno, to je taj neki moj odnos sa drustvom koji je sado-mazo i često na relaciji ljubav-mrznja.

I za kraj, šta može očekivati publika na ŠarloVašaru?
Set koji smo spremili posebno za ovaj festival će biti presek deset godina rada, tako da možete očekivati i „Wu tange“ i „Nadrkano hodanje“, kao i „Ajlajner“, „Dosla sam da dam“, a biće i dosta novih pesma, koje niste imali prilike da čujete.

Program ŠarloVašara:
27.08.2015. – Dj Jump, Numb, Jelena Simić, Bojan Popović
28.08.2015 – Predstava za djecu: od 9.00 časova u Klubu za djecu “Bambi”; u Brodu, na Trgu Patrijarha Pavla od 11.00 časova
28.08.2015. – ATHEIST RAP, Harp Explosion, Punkart, Omanian
29.08.2015. – ZOOSTER, SAJSI MC & B.K.O., Roadkill? , Dick is dead

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here