Vijesti Magazin Salji savladao još jedan nestvaran izazov od 2.000 kilometara – FOTO

Salji savladao još jedan nestvaran izazov od 2.000 kilometara – FOTO

0

Drugu godinu u nizu Dervenćanin Slaven Salji je uspio da biciklom pređe 2.000 kilometara u okviru ultra maratona „Randoparadise 2024“ koji ga je vodio kroz cijelu BiH.

Jedan od dervenskih najuspješnijih „dugoprugaša“ i zvanično biciklista koji je odvezao najviše kilometara u 2023. godini drugu godinu za redom je savladao izazov koji mu je donio jedno iskustvo više i novu avanturu.

Naravno, ni ovog kao ni prethodnog puta nije bilo ni malo lako voziti po suncu na 40 stepeni, ali i kiši i grmljavini, čak i hladnom vremenu po noći. Ipak, obići 5 regija biciklom je svakako veliki doživljaj i uživancija. Ova vožnja je posebna jer pruža mogućnost da se upozna BiH sa svim prirodnim ljepotama, da se posjete najznačajniji gradovi, pređu planinski prevoji, kanjoni poznatih rijeka, da se posjete nacionalni parkovi, istorijski spomenici, tvrđave i mnoge druge lokacije za koje nisam znao i imao priliku da vidim uživo, sumira utiske Salji.

Iako se radi o specifičnim vožnjama biciklom u kojima učesnici imaju cilj da dionicu završe u okviru predviđenog vremena, što znači da je takmičenje u drugom planu, Salji je ovu ultra dugu dionicu izvezao za 20 časova kraće od predviđenih 200 sati.

Potrebno je biti fizički i psihički jako spreman, jer se treba nositi sa mogućim problemima koji se dešavaju tokom voznje. Ovakvi izazovi me uvijek privlače i odazivaću se i pokušati voziti i uživati bez obzira na poteškoće koje se dešavaju tokom cijele vožnje, ističe Dervenćanin koji je prezadovoljan i ostvarenim vremenom.

Ove godine je put ga je vodio nenaseljenim predjelima Krajine, vrletima Hercegovine na temperaturama i preko 40 stepeni, ali i kišnih i vjetrovitih uspona Rogatice, Sokoca, Foče, Višegrada.

„Randoparadise“ je svakako jedna od zahtjevnijih biciklistickih vožnji, održava samo jednom godišnje, zbog čeg je i jako mali odaziv biciklista na ovu vrstu avanture – za ovaj ultra maraton prijavila su se i startovala 4 učesnika a finiširala samo dvojica dvojica.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here