Vijesti Hronika Sankcionisani prekršaji vozača, ali i 50 pješaka

Sankcionisani prekršaji vozača, ali i 50 pješaka

0

U periodu od 20. do 24. januara na području Policijske uprave Doboj sprovedena je regionalna akcija kontrole poštovanja obaveza vozača prema pješacima, te saobraćajnih pravila i propisa od strane pješaka, kao i kontrole nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 378 vozača od kojih su 194 sankcionisana zbog nepropisnog zaustvaljanja i parkiranja.

Zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu sankcionisano je 77 vozača, a 5 vozača je sankcionisano zbog nepropuštanja pješaka koji prelaze kolovoz na putu na kome ne postoji obilježen pješački prelaz. U navedenom periodu ukupno je kontrolisan 51 pješak i njima je izdat ukupno 51 prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolovozom.

Ovom prilikom podsjećamo vozače da je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano da vozač ne smije da zaustavi ili parkira vozilo na mjestu na kojem bi ugrožavao bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljao smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretnje pješaka, te apelujemo na iste da u slučajevima kada žele zaustaviti ili parkirati svoje vozilo postupaju u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu ovu oblast. Podsjećamo pješake da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da nose odjeću koja je uočljiva na većem odstojanju, a da noću i u uslovima smanjene vidljivosti nose odjeću koja je obilježena materijalima ili predmetima koji odbijaju svjetlost, stoji u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Takođe, apeluju na građane da se pridržavaju saobraćajnih pravila i propisa, te da u uslovima slabe vidljivosti, koji su karakteristični za ovo doba godine, vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here