Vijesti Hronika Sankcionisani prekršaji vozača, ali i 50 pješaka

Sankcionisani prekršaji vozača, ali i 50 pješaka

0

U periodu od 20. do 24. januara na području Policijske uprave Doboj sprovedena je regionalna akcija kontrole poštovanja obaveza vozača prema pješacima, te saobraćajnih pravila i propisa od strane pješaka, kao i kontrole nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 378 vozača od kojih su 194 sankcionisana zbog nepropisnog zaustvaljanja i parkiranja.

Zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu sankcionisano je 77 vozača, a 5 vozača je sankcionisano zbog nepropuštanja pješaka koji prelaze kolovoz na putu na kome ne postoji obilježen pješački prelaz. U navedenom periodu ukupno je kontrolisan 51 pješak i njima je izdat ukupno 51 prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolovozom.

Ovom prilikom podsjećamo vozače da je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano da vozač ne smije da zaustavi ili parkira vozilo na mjestu na kojem bi ugrožavao bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljao smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretnje pješaka, te apelujemo na iste da u slučajevima kada žele zaustaviti ili parkirati svoje vozilo postupaju u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu ovu oblast. Podsjećamo pješake da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da nose odjeću koja je uočljiva na većem odstojanju, a da noću i u uslovima smanjene vidljivosti nose odjeću koja je obilježena materijalima ili predmetima koji odbijaju svjetlost, stoji u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Takođe, apeluju na građane da se pridržavaju saobraćajnih pravila i propisa, te da u uslovima slabe vidljivosti, koji su karakteristični za ovo doba godine, vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here