Vijesti Društvo Saopštenje JZU Dom zdravlja Derventa

Saopštenje JZU Dom zdravlja Derventa

0

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Derventa obavještava građane, mjesne zajednice i nevladine organizacije, kao i druge organizacije i institucije u opštini Derventa, da prema važećem Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, Zakonu o javnim okupljanjima kao i drugim važećim propisima u Republici Srpskoj, javne zdravstvene ustanove nisu obavezne da obezbjeđuju javna okupljanja i druge skupove građana u medicinskom smislu, tako da JZU Dom zdravlja Derventa nije obavezan da sanitetskim vozilom i medicinskim tehničarima obezbjeđuje skupove građana, odnosno bude prisutan na skupovima.

Saopstenje JZU Dom zdravlja Derventa

U slučaju da organizatori skupa žele da, u sklopu mjere medicinske zaštite obezbijede i stalno prisustvo, odnosno dežurstvo medicinskog tehničara i sanitetskog vozila za vrijeme javnog okupljanja ili drugog skupa, organizator u svom zahtjevu upućenom Domu zdravlja Derventa treba da navede tačan broj sati dežurstva i to sati dežurstva u vremenu od 07 do 15 časova, u vremenu od 15 do 22 i u vremenu od 22 do 06 časova, kako bi Dom zdravlja mogao organizatoru da ispostavi profakturu, na osnovu koje organizator skupa treba da izvrši uplatu naknade za stalno dežurstvo na skupu, medicinskog tehničara sa sanitetskim vozilom Doma zdravlja Derventa, stim što organizator naknadu treba da uplati Domu zdravlja Derventa prije otpočinjanja dežurstva.

Pored navedene mogućnosti svakom građaninu, učesniku i organizatoru skupa ostaje mogućnost da u slučaju potrebe pozovu hitnu medicinsku pomoć na telefon 124, a organizatoru skupa, da u skladu sa članom 15. stavom 4. Zakona o javnom okupljanju („Sl. Glasnik RS“ broj: 118/08) omogući nesmetan prolazak vozilima policije, hitne pomoći i vatrogasnim vozilima.

Dom zdravlja Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here