Vijesti Društvo Saopštenje OC “Derbent”

Saopštenje OC “Derbent”

0

Po prvi put unutar Omladinskog centra “Derbent” se sprovodi i radionica aktivnosti za mlade volontere i aktiviste, na koju se prijavilo 26 učesnika, a 22 učesnika pohađaju radionice na temu volonterizma, aktivizma, mobilnosti mladih.

Omladinski centar Derbent

Učesnici su stekli osnovne vještine omladinskog liderstva i pisanje projektnih ideja, te su u sklopu ove radionice mladi dobili i korisne informacije o omladinskim projektima, konkursima, internacionalnim saradnjama i mogućnostima.

Jedan od bitnih ciljeva ove radionica je da se kroz neformalnu edukaciju, kreativan i inovativan pristup, mladima približe noviteti i interesantne prilike za koje većina nemaju saznanja. Krajnji cilj  radionica je da se metodološkim pristupom poveća motivacija i aktivnost mladih u prepoznavanju problema u njihovom okruženju kako bi pokrenuli incijative i projekte u rješavanju istih.

Kao produkt ovih radionica učesnici će iznjeti prijedloge projekata koje su oni sami prepoznali kao problem. Omladinski centar “Derbent” će nastojati da podrži ovu grupu mladih i pomogne u realizaciji njihovih projekata, jer je to jedan od ciljeva Centra.

OC “Derbent”

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here