Vijesti Politika Sastanak kod Ivanića: Nove mogućnosti saradnje sa poljoprivrednim proizvođačima

Sastanak kod Ivanića: Nove mogućnosti saradnje sa poljoprivrednim proizvođačima

0

Na poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, u Banjaluci je proteklog petka održan sastanak sa načelnicima opština dobojske regije.

Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić i Vesna Simić, stručni saradnik za poslove poljoprivrede u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti .Tema sastanka bila je moguće uspostavljanje saradnje poljoprivrednih proizvođača sa teritorija ovih opština koji se bave ili bi se bavili proizvodnjom suncokreta i uljane repice i Fabrike rafiniranog ulja “Bioil” iz Kotorskog.

Na sastanku je zaključeno da je  potrebno održati sastanke sa poljoprivrednim proizvođačima i sagledati mogućnosti pokretanja proizvodnje ovih poljoprivrednih kultura, koje su malo zastupljene na području dobojske regije kao i uslove finansiranja proizvodnje i otkupnu cijenu.

Fabrika “Bioil” bi, kako je rečeno na sastanku, otkupljivala cjelokupnu proizvodnju i gotove proizvode izvozila uglavnom na tržište Turske.

Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here