Vijesti Društvo Savjetnik Kamenjašević razgovarao sa predstavnicima Udruženja Posavljak

Savjetnik Kamenjašević razgovarao sa predstavnicima Udruženja Posavljak

0

Savjetnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Ivo Kamenjašević razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja Posavljak Bijelo Brdo predsjednikom Franjom Blaževićem i potpredsjednicom Slađanom Čabrajom Podgorski.

Savjetnik Kamenjasevic razgovarao sa predstavnicima Udruzenja Posavljak

Savjetnik Kamenjašević upoznao je sagovornike o projektima koje Ministarstvo realizuje na prostoru Dervente, kao što su Regionalni program stambenog zbrinjavanja, Projekat rekonstrukcije stambenog fonda, te o redovnim programskim aktivnostima Ministarstva.

On je istakao da je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS u proteklih nekoliko godina izdvojilo značajna sredstva za obnovu stambenih jedinica, infrastrukture i projekte održivog povratka na prostoru Dervente, te je podsjetio na projekat elektrifikacije i obnove društvenog doma koji su od posebnog značaja za bjelobrđane.

Predsjednik Udruženja Franjo Blažević upoznao je savjetnika o stanju povratka u Bijelo Brdo, te je zahvalio na dosadašnjim ulaganjima Ministarstva u ovu mjesnu zajednicu. On je rekao da su zahvaljujući ulaganjima Ministarstva unaprijeđeni životni uslovi povratnika u Bijelom Brdu, a da je samim tim porastao i interes drugih bjelobrđana da se vrate na svoja ognjišta.

Blažević je savjetnika upoznao o projektu koji pokreće Udruženje, a radi se o uzgoju industrijske konoplje. On je istakao da su predstavnici Udruženja razgovarali sa stručnjacima iz poljoprivredne oblasti te da je osnovu analiza utvrđeno da je zemljište u Bijelom Brdu pogodno za uzgoj ove kulture. On je rekao da je planirano da se na uzgoju zaposle povratnici, čime bi se doprinijelo ekonomskoj stabilnosti povratničkih porodica.

Savjetnik Kamenjašević je izrazio zadovoljstvo radom Udruženja i projektom koji je Blažević predstavio, te je rekao da Ministarstvo svake godine izdvaja značajan dio sredstava za pružanje podrške projektima održivog povratka. On je naglasio da je dobar projekat osnova za odobravanje sredstava, a da svi koji imaju dobre projekte treba da se prijave na Javne pozive Ministarstva, koji će biti raspisani iduće godine.​

vladars.net

PODIJELI