Vijesti Hronika Sedam osoba optuženo za rasturanje heroina

Sedam osoba optuženo za rasturanje heroina

0

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Doboju potvrdio je optužnicu Okružnog tužilaštva protiv sedam osoba za koje se sumnja da su u periodu od 2006. do februara ove godine preprodavali heroin.

Riječ je o Adnanu (Saliha) Hariću (23) iz Jelaha, Miloradu (Mire) Todoriću (23), Tamari (Stanoja) Pijetlović (23) i Jasminu (Arsenija) Čavaliću (23) iz Dervente, te Petru (Predraga) Gariću (23), Salki (Edhema) Hasukiću (24) i Unki (Nenada) Hasukić (24), svi iz Doboja.

Prema navodima optužnice, Adnan Harić je tokom 2006., 2007., 2008. pa do februara 2009. godine nabavljao heroin i u manjim pakovanjima ga prodavao za 10 ili 20 maraka Dariju Pavloviću, Peđi Mediću, Tijani Ninković, Eldinu Džebiću, Marku Kršiću i Petru Gariću.

Harić je 2007. godine upoznao Milorada Todorića i njegovu suprugu Tamaru Pijetlović, kojima je prodavao heroin po 60 KM po jednom gramu, a oni su ga dalje preprodavali Dariju Kovačeviću, Damiru Haliloviću, Darki Sibinčiću, Darki Vujačiću, Darki Čavaliću i Slaviši Popoviću.

Jasmin Čavalić iz Dervente drogu je, prema navodima optužnice, osim Popoviću i Kovačeviću, prodavao i izvjesnoj Jeleni. Salko Hasukić drogu je preprodavao Marku Kršiću, Dragani Hercegovac, Admiru Soldi, Petru Gariću i izvjesnom Saji i Germi, u čemu mu je povremeno pomagala supruga Unka tako što se javljala na telefon i kontaktirala kupce.

Suđenje sedmorki očekuje se u avgustu i septembru ove godine.

Smrt predoziranjem

Harić je neutvrđenog dana 2009. godine, nakon prethodnog dogovora sa Emirom Bošnjakom u naselju Vila u Doboju, dogovorio preprodaju droge. Heroin je između ostalog prodao Adisu Bašiću zvanom Dogan, koji je usljed predoziranja umro 5. februara ove godine.

Dnevni avaz

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here