Vijesti Društvo Sela povezati sa gradom

Sela povezati sa gradom

0

Opština Derventa već godinama veliku pažnju posvećuje asfaltiranju seoskih puteva, a trenutno je u planu prva faza modernizacije putnog pravca Malica – Gornji Cerani, za šta je Vlada RS obezbijedila 76.000 maraka, rekao je načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Sela povezati sa gradom

On je istakao da će tokom prve faze biti asfaltirana tri kilometra puta. -Radi se o putnom pravcu koji je veoma značajan za veliki dio opštine – rekao je Simić.

Dodao je da je u idućem periodu ostalo da se asfaltira putni pravac Tri kruške-Mala Sočanica, o kojem je nedavno bilo govora i na sjednici Skupštine opštine. -U ovogodišnjem budžetu za ovaj put obezbijeđeno je 60.000 maraka. Od tog iznosa 20.000 prikupili su mještani, a za još 80.000 maraka čeka se odgovor Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS – rekao je Simić.

Mještanin Malice David Đekić rekao je da će ovo selo konačno da dobije moderan put, koji će ovo mjesto povezati sa gradom. -Zadovoljni smo činjenicom da je konačno počelo asfaltiranje. Ovaj put je izuzetno frekventan i bilo je krajnje vrijeme za njegovu modernizaciju – rekao je Đekić.

Č.V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here