Vijesti Društvo Šezdeset žena upoznato o radnim pravima i značaju digitalne pismenosti u njihovoj...

Šezdeset žena upoznato o radnim pravima i značaju digitalne pismenosti u njihovoj zaštiti

0

Provođenje projekta “Edukacija žena o radnim pravima i značaju digitalizacije”, kojeg realizuje Udruženje žena Derventa, nastavljeno je treninzima za žene i djevojke na kojima se govorilo o mobingu i rodnoj diskriminaciji, digitalnim pravima vezanim za radna i ljudska prava, te zaštiti radnih prava.

Treninzi su uslijedili nakon provođenja ankete u lokalnoj zajednici na uzorku od 100 ispitanika među ženama i djevojkama zaposlenim u institucijama, javnim ustanovama i firmama.

Održana su dva treninga na kojima su dvije trenerice informisale učesnice o ljudskim i radnim pravima, sigurnosti na radnom mjestu, zaštiti zdravlja na radu i o značaju digitalnih tehnologija za unapređenje kvaliteta radnih i ljudskih prava. U narednom periodu planira se realizacija još dva treninga, tako da će edukacijom žena i djevojaka o radnim pravima i značaju digitalizacije biti obuhvaćeno najmanje 60 učesnica. Cilj ovih aktivnosti je osnaživanje žena i djevojaka u sticanju znanja i vještina o radnim pravima i značaju digitalne pismenosti, kažu u Udruženju žena Derventa.

Realizacija projekta je podržana od strane EU u BiH u okviru projekta “EU podrška unapređenju radnih i ljudskih prava kroz digtalizaciju” u koji su uključene organizacije “LIR” i “Nešto više”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here